Ryanair Boeing 737-800 (Foto: Morten Lund Tiirikainen)

Ny Ryanair-rute fra København til Grækenland

Ryanair åbner til foråret den første rute fra København til Grækenland. Destinationen er landets næststørste by.

Hvis Ryanair sidste år havde beholdt sin base i Københavns Lufthavn, så havde selskabet formentlig annonceret 4-5 nye ruter for hver fly selskabet udvidede basen med. Men nederlaget i Arbjdsretten gjorde, at Ryanair lukkede sin CPH-base efter blot fire måneder.

I stedet etablerer selskabet drypvis nye ruter fra sine eksisterende baser til Københavns Lufthavn. Det seneste skud på stammen i det arbejde er en ny rute mellem CPH og Grækenlands næststørste by, Thessaloniki, med opstart i slutningen af marts næste år.

Her udvides basen i Thessaloniki fra et til to stationerede Boeing 737-800 fly. Den ekstra kapacitet udnyttes til at åbne fire nye helårsruter til Hamborg, Gøteborg, Dortmund og København samt en sommerrute til Berlin.

Ruten til Hamborg vil blive betjent tre gange om ugen, mens der vil være flyvninger til Hamborg, Dortmund og København to gange om ugen. Berlin-ruten vil have en daglig rotation.

På Københavns-ruten flyves fra Thessaloniki onsdag og lørdag kl. 07.50 med ankomst i København kl. 09.45. 25 minutter senere flyves retur fra CPH med ankomst til Thessaloniki kl. 14.05. Flyvetiden er to timer og 55 minutter hver vej.

Kulturel hovedstad
Med de fem nye ruter kommer det irske lavprisselskab op på at have i alt 21 ruter fra Thessaloniki og i alt 121 ugentlige flyvninger. Med det setup forventer selskabet at transporterer 1,9 mio. passagerer om året til og fra den græske storby.

Thessaloniki’s borgmester er begejstret for Ryanairs oprustning.

“Det er især glædeligt, at en virksomhed som Ryanair investerer i Thessaloniki med direkte fly til nye destinationer. Dette retfærdiggør vores egen indsats for at få Ryanair til at operere i Thessaloniki, og det giver os stor tilfredshed, at vores by bliver kendt og vil være en destination for mange besøgende,” siger Yiannis Boutari, borgmester i Thessaloniki.

Byen betegnes som Grækenlands kulturelle hovedstad og var en vigtig storby i romertiden. Thessaloniki har 15 monumenter på UNESCO’s verdensarvsliste og har Grækenlands største universitet.

 

 

Relaterede artikler:

Ryanair åbner ny CPH-rute til Italien

Ryanair-vækst får Københavns Lufthavn til at opjustere

Ryanair åbner syv nye baser

Ryanair fortsætter indtog i hovedlufthavne