Ny Ryanair-rute til Aarhus Lufthavn

I forbindelse med Ryanairs etablering af ny base i Rygge-lufthavnen ved Oslo, åbner selskabet en rute til Århus.

Der bliver fremover trængsel i luftrummet mellem Jylland og det sydlige Norge. Det sker, når Ryanair den 31. marts åbner en direkte rute fra Oslo-Rygge lufthavnen til Århus. Ruten vil blive opereret fire gange ugentligt (mandag, onsdag, fredag og søndag) med Boeing 737-800efter følgende tidtabel:

Afg. 12.00Oslo-Rygge Ank. 13.00 Aarhus Lufthavn

Afg. 13.25 Aarhus Lufthavn, Ank. 14.25 Oslo-Rygge

I sidste uge bebudede Norwegian, at selskabet fra 22. februar ønsker at operere med 6 ugentlige afgange fra Billund til Oslo. En rute som Cimber Sterling i øjeblikket beflyver med ca. 20 ugentlige afgange.

Ryanair Rygge

Ryanair fra Oslo-Rygge til Århus fra marts 2010

Derfor tegner der sig følgende billede af den fremtidige Oslo-flytrafik fra Jylland:

  • Aarhus – Oslo/Rygge (Ryanair) – 4 ugentlige afgange
  • Aarhus – Oslo (SUN-AIR) – 14 ugentlige afgange
  • Aalborg – Oslo (Cimber Sterling) – 6 ugentlige afgange
  • Aalborg – Oslo (SUN-AIR) – 14 ugentlige afgange
  • Aalborg – Oslo (Air Norway / North Flying ) – 1 ugentlig afgang
  • Billund – Oslo (Cimber Sterling) – 20 ugentlige afgange
  • Billund – Oslo (Norwegian) – 6 ugentlige afgangeNyheden om den nye Ryanair-rute er blevet positivt modtaget i Aarhus Lufthavn, der i forvejen har ruter fra det irske lavprisflyselskab til Alicante, Barcelona og London.

“Den nye rute betyder, at Aarhus Lufthavn fortsat er med i kampen om det jyske marked for lavprisflyvning, og at vi så rigtigt, da vi i efteråret 1999, som den første danske lufthavn etablerede samarbejde med Ryanair. På det tidspunkt blev selskabet af mange blot opfattet som en døgnflue,“ udtaler direktør Ole Paaske fra Aarhus Lufthavn.

Meddelelsen om den nye rute skete under etmassivt presseopbud i Moss Lufthavn Rygge, hvortil Ryanair-topchefen Michael O´Leary i gårankom. I alt 16 nye Ryanair-ruter vil blive åbnet fra Oslo-Rygge lufthavnen.

Med den nyerute fraOslo-Ryggetil Aarhus Lufthavn kommer den udbudte kapacitet mellem Jylland og Oslo op på ca. 4.500 flysæder pr. uge i hver retning.