Ny samarbejdsaftale mellem Air France og Aeroflot

Air France og Aeroflot indgik i går i Paris en historisk aftale, der udvider samarbejdet mellem de to flyselskaber med virkning fra 28. marts. Den nye aftale er en udvikling af det eksisterende code-share samarbejde fra 2002.

Det russiske luftfartsselskab Aeroflot er for alvor blevet stuerent. I går kunne Air France i Paris i overværelse af transportministrene fra Rusland og Frankrig underskrive en ny aftale, der udbygger samarbejdet mellem de to selskaber.

De to SkyTeam-alliance partnere vil fra 28. marts udvide code-share samarbejdet til ikke udelukkende at omfatte ruten mellem Paris og Moskva, men også indenrigsdestinationer i henholdsvis Rusland og Frankrig.

Det betyder rent konkret, at code-share samarbejdet udvides til følgende ruter:

– 6 destinationer i Rusland opereret af Aeroflot fra Moskva til henholdsvis Khabarovsk, Novosibirsk, Krasnoyarsk, Irkutsk, Yekaterinburg og Nizhnevartovsk.

– 4 destinationer i Frankrig og Europa opereret af Air France fra Paris til: Strasbourg, Lyon Marseilles og Lissabon.

Dermed udvides antallet af code-share destinationer mellem de to selskaber ganske betydeligt. I prakis betyder det, at man kan flyve på et Air France-flynummer på de nævnte indenrigsdestinationer i Rusland, ligesom det er muligt at flyve på et Aeroflot-flynummer til de tre franske destinationer samt Portugals hovedstad Lissabon.

“Aeroflot og Air France har samarbejdet indenfor rammerne af en bilateral aftale indgået tilbage i 1997, og i dag udvides dette samarbejde betydeligt med den nye aftale. Denne aftale vil styrke kvaliteten af vort produkt ved at udvide vore kunders adgang til de respektive rute-netværk,“ siger Aeroflots CEO Vitali Saveliev og Air France CEO Pierre-Henri Gourgeon i en fælles pressemeddelelse.

I sommerfartplanen 2010 vil Aeroflot og Air France i fællesskab udbyde 8 daglige returflyvninger på code-share basis mellem Paris og Moskva. Hver af de to selskaber har rådighed over et bestemt antal sæder på hver afgang.