Ny strejkeuge i europæisk luftfart

Endnu en strejkeuge truer europæisk luftfart. I Frankfurt Airport genoptager lufthavnsansatte under fagforbundet GdF søndag aften kl. 21.00 en strejke, der forventes at vare frem til torsdag kl. 05.00. I Spanien strejker Iberia-piloter onsdag den 29. februar. Sammenlagt må Lufthansa og Iberia indtil videre aflyse over 300 flyafgange.

Det spanske luftfartsselskab Iberia har siden 18. december været ramt af omfattende strejkeaktioner hos selskabets piloter, der protesterer mod etableringen af lavprisflyselskabet Iberia Express.

Det er således blevet til i alt11 strejkedage siden 18. december sidste år.

Men det er ikke kun hos Iberia, at strejker sætter sine spor i trafikafviklingen. Lufthansa blev i sidste uge ramt at strejker i Frankfurt Airport hos flyveledere og andre lufthavnsansatte under fagforbundet GdF. Detbetød i hundredevis af aflysninger og massive forsinkelser hos Lufthansa og en række andre luftfartsselskaber.

Den kommende uge bliver igen mærket af strejkeaktioner. Søndag aften kl. 21.00 går ansatte organiseret i tyske GdF igen i strejke i Frankfurt Airport. En aktion, der er berammet til at vare helt frem til torsdag morgen kl. 05.00.

Det betyder, at Lufthansa allerede har besluttet at aflyse 149 flyafgange sent søndag aften samt i løbet af mandagen. Detbetyder blandt andet aflysninger på rundture mellem Frankfurt og henholdsvis København, Oslo, Stockholm og Gøteborg. Herudover aflyser Lufthansa fire returflyvninger mellem Frankfurt og Hamborg.

Det er således tyske indenrigsflyvninger og europæiske flyafgange, der bliver ramt at strejken blandt de ansatte i Frankfurt Airport. Lufthansa forventerderimod ikke, at interkontinentale flyafgange vil blive berørt.

Aflysninger til Latin- og Sydamerika

Det er ikke tilfældet hos spanske Iberia, der onsdag den 29. februar må aflyse 157 flyafgange som følge af en endeløs række af punktstrejker blandt selskabets piloter organiseret i fagforbundet SEPLA.

Udover en række spanske indenrigsflyvninger samt europæiske afgange til eksempelvis Berlin, Bruxelles, Frankfurt, London Milano, München, Rom og Wien, vil også interkontinentale flyvninger til Latin- og Sydamerika være aflyst.

Der vil være tale om flyvninger mellem Madrid og Mexico City, Lima, Sao Paulo og Buenos Aires.

Sammenlagt har Lufthansa og Iberia indtil videre aflyst 306 flyafgange i den kommende uge.