Ny Swiss-rute fra København

Fra april måned næste år får SAS konkurrence på flyruten mellem København og Genève, når Lufthansa-selskabet Swiss også vil flyve mellem de to byer.

Lufthansa-selskabet Swiss er i gang med en større skandinavisk satsning, hvor Københavns Lufthavn nu også kommer ind i billedet. Den 13. april næste år etablerer Swiss sig på ruten mellem København og Genève, der er den næststørste by i Schweiz.

Dermed får SAS konkurrence på ruten, som det skandinaviske flyselskab i dag betjener med to daglige afgange. SAS har dog et codeshare-samarbejde med Swiss på ruten til Genève, men det er ikke umiddelbart oplyst, hvorvidt Swiss vil indgå codeshare-samarbejde med SAS på den nye rute.

“For nyligt lancerede Swiss nye ruter til den kommende vinter fra Stockholm, Gøteborg og Oslo til Genève, og vi fortsætter nu med at investere i vores netværk og tilbud fra Norden til Schweiz ,“ siger Urs Limacher, der er flyselskabets direktør og Head of Sales for de nordiske lande. “Med de nye ruter vil vi imødekomme den stigende efterspørgsel efter non-stop flyvninger til de schweiziske alper med fantastiske muligheder for udendørs aktiviteter både sommer og vinter ,“ fortsætter han.

Middagsrotation
Den nye Swiss-rute mellem København og Genève vil blive opereret med et Airbus A319-fly med 108 sæder, hvoraf de 60 er på Business Class. Flyet afgår fra Genève kl. 13.10 alle ugens dage med undtagelse af lørdag og returnerer fra København kl. 15.50.

SAS vil i næste års sommertrafikprogram flyve fra København til Genève kl. 08.50 og kl. 17.15 på alle dage undtaget lørdag. SAS vil også benytte A319-fly, der er indrettet med 135 sæder i en all-economy version, der omfatter serviceklasserne Go og Plus.

Swiss vil på ruten tilbyde et nyt koncept for enkeltbilletter. På Business Class og Economy Flex er der indbygget fleksibilitet samt indchecket bagage med i billetprisen. Den laveste serviceklasse hedder Economy Light, og her er der ingen fleksibilitet, ligesom der skal betales ekstra for indchecket bagage. Til gengæld starter priserne ved 447 kroner for en enkeltbillet.

I modsætning til SAS tilbyder Swiss gratis mad, snacks og drikkevarer ombord på selskabets fly uanset serviceklasse.