Ben Smith, koncernchef for Air France-KLM.

Ny topchef vil af med Air France-datterselskab

Den nye koncernchef for Air France-KLM tror ikke på forretningsmodellen i Air France-datterselskabet Joon, som blev etableret sidste år.

Air France lancerede sidste år datterselskabet Joon med en produktprofil, der i særlig grad retter sig mod den såkaldte Millenium-generationen, og selskabet blev med en lavere omkostningsbase end moderselskabet set som et modtræk til lavprisselskaber som Ryanair, easyJet og Norwegian.

Joon har overtaget en del af Air Frances ruter og har i dag ruter til ni europæiske destinationer samt langdistanceruter fra Paris Charles de Gaulle til Mumbai, Cairo, Fortaleza og Mahé. Næste år tilføjes yderligere to nye langdistanceruter til henholdsvis Quito i Ecuador og Saint Martin i Caribien.

Medarbejdere skal flyttes til Air France

Men nye koncernchef for Air France-KLM, som samtidig er midlertidigt administrerende direktør for Air France, canadiske Ben Smith, mener åbenbart ikke, at hans forgænger Jean-Marc Janaillac traf den rigtige beslutning, da han i september 2017 etablerede Joon.

Ben Smith har nemlig planer om at lukke selskabet ned. Det skriver Le Figaro. Ifølge det franske dagblad er Ben Smith ikke tilhænger af forretningsmodellen i Joon, og han vil flytte hovedparten af de 550 medarbejdere i datterselskabet tilbage til Air France.

En trussel om strejker fra kabinepersonalet i Joon, som tjener langt mindre end deres kolleger i Air France, er måske dråben, der har fået bægeret til at flyde over for Ben Smith.

Joon med rute til Skandinavien næste år
Joon lancerede så sent som i slutningen af september en ny rute mellem Paris Charles de Gaulle og Stockholm med opstart næste sommer. Ruten får efter planen fire daglige afgange og vil blive betjent med både Airbus A320 med 174 sæder og A321 med 212 sæder.

Joon-ruten skal erstatte den nuværende Air France-forbindelse mellem Paris og Stockholm, hvor der i øjeblikket er tre daglige forbindelser, som betjenes med et miks af Airbus A319, A320 og A321.

I 2020 skal Joon ifølge de oprindelige planer have en flåde på i alt 28 fly – heraf 18 A320 og A321 og 10 langdistancefly af typerne Airbus A340 og A350. Men nu ser det ud til at være meget usikkert, om de planer nogensinde realiseres.

Relaterede artikler:

Joon får endnu en rute til Skandinavien

Air France lancerer to nye oversøiske ruter

Første JOON-rute til Skandinavien