Nye fly på vej til Norwegian

Det norske lavprisflyselskab Norwegian ser ud til at have fundet de fly, der skal bruges til ekspansionen i det danske marked i begyndelsen af 2011. Der er tale om nye Boeing 737-800 fly lejet fra det irske leasing-selskab AWAS.

Norwegians planer om at placere yderligere to fly på basen i Københavns Lufthavn er rykket et skridt nærmere. Selskabet har netop indgået en aftale med det Dublin-baserede AWAS om leje af tre nye Boeing 737-800 fly.

I øjeblikket opererer Norwegian syv fly fra selskabets danske base, men det norske lavprisflyselskab kunne i sidste uge annoncere en forventet offensiv i foråret 2011 med placeringen af yderligere to fly på basen i København.

“Vi er i gang med at forny vores flåde og har som mål i 2014 at operere 70 moderne ‘state-of-the art’ Boeing 737-800 fly. Det betyder, at vi vil have en af de mest moderne, effektive og miljøvenlige flyflåder overhovedet,“ udtaler koncernchef Bjørn Kjos fra Norwegian i forbindelse med meddelelsen om leje af de nye fly.

Flyene der lejes fra AWAS har det særlige Boeing Sky Interior, der også bliver en del af den nye Boeing 787 Dreamliner. De første fly fra Boeing med dette særlige interior bliver leveret fra samlefabrikken iRenton udenfor Seattlei dette efterår.

Norwegians egne ordrer på nye Boeing 737-800 fly vil i øvrigt også være udstyret med Sky Interior. Sammen med seks andre luftfartsselskaber FlyDubai, Continental, Malaysia Airlines, TUI Airlines, GOL Airlines og Lion Air vil Norwegian være blandtde første i verden, der kan præsentere det nye interior. Boeing Sky Interior er bl.a. kendtegnet ved større vinduer, mere runde og bløde kurver i kabinen, hvilket giver en følelse af større rummelighed.Herudover har kabinelyset i loftet en særlig himmelblå farve.

“Den første levering i denne handel med Norwegian vil finde sted i begyndelsen af næste år. Det vil samtidig være vores første Boeing 737-800 med Sky Interior, der går ud i markedet. Vi er den første leasing-giver, der tilbyder denne specifikke flytype. Norwegians beslutning om at vælge fly med Sky Interior afspejler selskabets mål om at levere den ultimative kvalitetsoplevelse for kunderne, og det glæder os, at vi kan hjælpe selskabet med at realisere dette mål,“ udtaler Ray Sisson, der er koncernchef for AWAS.

AWAS er et af verdens største flyleasing-selskaber. Hovedkvarteret ligger i Dublin, og der er datterselskaber i New York, Miami og Singapore. AWAS ejer lidt mere end 200 moderne fly med yderligere 117 i pipeline fra Boeing og Airbus flyproducenterne.

Ifølge CHECK-IN´s oplysninger vil førstefly til Norwegian være produktionsnummer MSN39412, der vil blive leveret i februar måned 2011.

Foto: De nye Norwegian Boeing 737-800 fly leaset fra AWAS vil være udstyret med det nye Sky Interior.