Nye ruter på vej fra Cimber Sterling

Cimber Sterling vil fremover være udfordreren i stedet for at blive udfordret. Indenfor de kommende seks måneder vil selskabet åbne nye ruter til “destinationer, som man ikke havde forventet.“ Det sker med baggrund i det nye samarbejde med de øvrige Mansvell-selskaber.

Optimismen er ved at genindfinde sig hos Cimber Sterling efter et par drøje år med trecifrede millionunderskud og en pengekasse, der i foråret var så godt som tom.

Kapitalindskuddet på 165,75 milioner fra Mansvell Enterprises Ltd. samt de mulige synergimuligheder primært ved samarbejde med Skyways ogCity Airline samt sekundært AeroSvit Airlines skal bringe Cimber Sterling tilbage i en mere offensiv rolle.

“Cimber Sterling har gode betingelser for at opnå de altafgørende skalafordele og i højere grad blive udfordreren end at blive udfordret,“ hedder detsåledes i denperiodemeddelelse, der i sidste uge løftede sløret for en kvartalsresultat, der var forbedret med 20 millioner kroner på den rå drift, hvilket vil sige før leasingomkostninger, af- og nedskrivninger, finansielle omkostninger og skat.

Igennem de seneste 24 måneder har Cimber Sterling åbnet en række ruter, der dog er blevet afviklet relativt hurtigt.

Kræver tålmodighed og kapital

“Hvis vores finansielle situation havde været anderledes, er det ikke sikkert, at det havde været sådan. Ruteudvikling kræver tålmodighed og kapital, da man ikke kan forvente tilfredsstillende lønsomhed i nye ruter før op til 24 måneder efter etablering,“ siger Cimber Sterlings nuværende administrerende direktør og kommende kommercielle direktør, Jacob Krogsgaard.

Eksemplerne er mange. Ruter fra Københavntil Bordeaux, Edinburgh, Lissabon, Istanbul, London City og Zürich har måtte lade livet indenfor de seneste 18 måneder.

Nye ruter på vej

Mennu skal det være slut. Med rollen som udfordrer i det regionale marked, vil Cimber Sterling indenfor de kommende seks måneder åbne en række nye ruter.

“Vi kommer til at starte nogle nyeruter op i indeværende regnskabsår (fra 1. maj til30. april 2012, red) til destinationer, som man ikke havde forventet. Vi kigger meget aktivt på vort nye netværk,“ siger Jacob Krogsgaard.

Men konkurrencen bliver hård. Således vil Finnair og britiske Flybe´s fusionsselskab Flybe Nordic i 2012 etablere sig med ruter til Danmark, ligesom SAS også skærper profilen i det regionale marked.

Men det tager Jacob Krogsgaard tilsyneladende med ophøjet ro. “SAS er en konkurrent og partner, som vi har etcodeshare samarbejde med. Herudover er vi en del af et nyt regionalt partnerskabsprogram hos SAS. Vi har små omkostningseffektive fly til brug i det regionale marked, hvilket er en klar fordel. Så vi ser fortrøstningsfuldt på fremtiden.“