Nye sæsonruter fra vestdanske lufthavne

Norwegian åbner en sommerrute fra Aalborg til Mallorca, mens Transavia åbner en vinterrute fra Billund til Geneve.

Det lader til at det norske lavprisflyselskab mener satsningen i Aalborg Lufthavn alvorligt. I går kunne selskabet meddele, at man åbner en direkte rute fra Aalborg til Palma de Mallorca fra den 1. maj 2010. I forvejen flyver selskabet til Málaga samt i vinterhalvåret til Gran Canaria. Men også europæiske storbyer som London og snart Paris er kommet på selskabets destinationsliste fra den nordjyske lufthavn i Nørresundby ved Aalborg.

Norwegian 737

Norwegian åbner endnu en rute fra Aalborg

Den nye rute får afgang hver lørdag kl. 16.45i sommerhalvåret. Flyvetiden er på 2 timer og 55 minutter og der flyves med nye Boeing 737-800 fly med plads til 186 passagerer. Det bliver samtidig den eneste direkte rute fra Jylland til den spanske ferieø.

Men også i Billund Lufthavn er der en ny sæsonrute på vej. Det hollandske lavprisflyselskab Transavia vil fra midten af december til begyndelsen af april flyve direkte til Geneve, hvorfra passagerne har adgang til de populære skisportssteder i Frankrig, Italien og Schweiz.

Transavia åbner den 7. november sæsonruten til Las Palmas på Gran Canaria, således at selskabet har to ruter fra Billund i vinterhalvåret. Derimod ser det ikke ud til, at Billund Lufthavn bliver tilgodeset i det hollandske selskabs sommerfartplan.