Lufthansa-fly i Frankfurt Airport. (Foto: Castleski | shutterstock.com)

Nye strejker udfordrer Lufthansa

Det ventes at føre aflysninger og forsinkelser med sig i flere af Tysklands travleste lufthavne, når 25.000 ansatte fra Lufthansa i denne uge strejker. Op mod 100.000 passagerer kan blive berørt.

Der er ikke engang gået en uge siden, at flytrafikken i Tyskland blev forstyrret, da security-ansatte i 11 af landets lufthavne nedlagde arbejdet i et døgn. I denne uge er der derimod udsigt til omkring 27 timer, der vil blive præget af aflysninger og forsinkelser.

Det er fagforeningen Ver.di, som på ny har varslet strejke. Den vil omfatte 25.000 personer, der arbejder som jordpersonale for Lufthansa. Personalet nedlægger arbejdet onsdag klokken 04.00, og genoptager det efter planen først, når klokken slår 07.10 torsdag morgen.

Kan gå ud over størstedelen af den planlagte trafik
Strejken vil påvirke afviklingen af flytrafikken fra lufthavnene i Frankfurt, München, Hamborg, Berlin samt Düsseldorf. I alt ventes mellem 80 og 90 procent af Lufthansas planlagte flyvninger samt op mod 100.000 passagerer at blive ramt. Det skriver Deutsche Welle.

Frankfurt Lufthavn melder allerede om, at der ventes forstyrrelser og aflysninger som følge af strejken. Storlufthavnen beder passagerer derfor om at orientere sig og holde et vågent øje med udviklingen i løbet af dagen.

I skrivende stund har man fra München Lufthavn side ikke italesat hvilke konsekvenser, som strejken ventes at have for afviklingen af den planlagte flytrafik. Det samme gør sig gældende for Hamborg Lufthavn, hovedstadslufthavnen Berlin Brandenburg samt Düsseldorf Lufthavn.

Det forlyder desuden, at Lufthansa-ansatte i Stuttgart Lufthavn og Køln-Bonn muligvis også nedlægger arbejdet, men ingen af de to lufthavne har for nuværende bekræftet den oplysning.

Utilfredse med udspil
Det er både ansatte hos selve Lufthansa, Lufthansa Technik, Lufthansa Cargo samt Lufthansa Engineering & Operational Services, der vil strejke. Den beslutning er blevet truffet, fordi parterne indtil nu ikke har haft held til at nå til enighed i de igangværende overenskomstforhandlingerne.

Ver.di kræver, at de ansatte skal have 12,5 procent mere i løn eller som minimum 500 euro (3.730 kroner) mere om måneden i et år. Derudover vil man have arbejdsgiveren til at udbetale en bonus på 3.000 euro (22.400 kroner), der skal fungere som et værn mod inflation.

Ifølge fagforeningen har Lufthansa dog kun tilbudt en lønstigning på to procent samt en lavere bonus, end Ver.di ønsker.

”Det ville være unødvendigt at strejke, hvis Lufthansa var indstillet på at tilbyde jordpersonalet den samme lønstigning, som andre medarbejdergrupper i koncernen har fået. Der har der dog ikke været vilje til ved forhandlingsbordet,” udtaler Marvin Reschinsky, der forhandler på vegne af Ver.di.


Relaterede artikler:

Forventer kaos: Strejke rammer 11 tyske lufthavne

Strejke rammer Finnair: 60.000 passagerer berøres

Udsigt til færre gener af flyvelederstrejker i Frankrig