Fly fra Finnair i Helsinki Lufthavn. (Foto: Finavia)

Strejke rammer Finnair: 60.000 passagerer berøres

De første to dage af februar vil det finske samfund blive ramt af en storstrejke organiseret af hovedorganisationen SAK. Der vil blive alvorlige og omfattende forstyrrelser i luftfarten.

Finnair har været rigeligt udfordret af coronapandemien og krigen mellem Rusland og Ukraine, men nu har selskabet også udsigt til at blive ramt af en varslet strejke blandt 900.000 medlemmer af hovedorganisationen SAK, der repræsenterer 18 forskellige fagforbund.

Den varslede strejke, der iværksættes i protest mod den finske regerings arbejdsmarkedsreform og nedskæringer, vil finde sted den 1. og 2. februar, og den vil også ramme transportsektoren, og herunder luftfarten.

Finnair oplyser i en pressemeddelelse, at selskabet er i gang med at vurdere, hvordan den faglige aktion præcist vil ramme, men det står allerede nu klart, at den vil få en meget stor indflydelse på Finnairs operationer, hvilke vil resultere i flyaflysninger.

Torsdag den 1. februar og fredag den 2. februar forventer Finnair, at omkring 60.000 passagerer vil få deres rejseplaner forstyrret af storstrejken. Derfor tilbyder man allerede nu opfordrer samtlige passagerer, der skal rejse mellem den 31. januar og den 3. februar, at udskyde rejsen til et senere tidspunkt og inden den 15. marts 2024.

“Det er klart, at strejken vil medføre flyaflysninger, og vi håber, at så mange kunder som muligt vil finde en passende erstatningsflyvning i god tid og dermed kan undgå usikkerhed i deres rejseplaner,” siger Jari Paajanen, direktør for Operations Control hos Finnair.

Rammer også aktiviteter på landjorden
Det betyder, at Finnairs call centre samt rejsebureauerne skal i gang med et omfattende arbejde med at ombooke de mange tusinde passagerer, der skal rejse de pågældende dage.

“Vi beder kunderne om at være tålmodige, da vores kundeservice kan blive overbelastet på grund af situationen,” understreger Jari Paajanen,

Så snart virkningerne af strejken bliver mere tydelige og konkrete, vil Finnair igangsætte aflysningerne af de mange flyvninger, og på dette tidspunkt vil Finnair henvende sig direkte til de passagerer, der endnu ikke har ombooket og skal flyve den 1. og 2. februar. Det er målet, at passagererne skal ombookes til flyvninger lige før og efter strejkeperioden.

Det er ikke alene flyoperationerne, der vil blive ramt af storstrejken. Der forventes også forstyrrelser på landjorden, hvilket vil omfatte områder som bagagehåndtering og catering til flyene. 

“Vi er meget kede af, at politiske kamphandlinger, der ikke er relateret til Finnair, forstyrrer vores kunders forretnings- og fritidsrejseplaner. Der er også mange udenlandske turister i Finland, og situationen påvirker uundgåeligt det billede, de har af Finland,” lyder det fra den frustrerede Finnair-direktør.

 

Relaterede artikler:

Strejke tvinger Finnair til over 100 aflysninger

Poststrejke rammer Finnair-flyvninger

Strejker kostede Finnair 20 mio. kroner