Brett Weihart (t.v.), adm. direktør og Daniel Christensen, chef for ejendomsudvikling. (Foto: Arlandastad Group)

Nyt chefteam til svensk lavprislufthavn

Stockholm Skavsta Lufthavn befinder sig i en udviklingssituation under et nyt ejerskab, og derfor hentes to profiler udefra til at hjælpe med at indfri lufthavnens potentiale.

Stockholm Skavsta Lufthavn er i dag langt fra tidligere tiders storhed. Den svenske lufthavn, der ligger omkring 120 kilometer sydvest for Stockholm, var i 2019 den 13. største lufthavn i Norden med op imod 2,3 millioner årlige passagerer. 

Sidste år var der blot 685.892 rejsende gennem lufthavnen, der mistede hovedparten af sit eksistensgrundlag, da Ryanair i efteråret 2021 flyttede basen til Stockholm-Arlanda. I dag er lufthavnen således ikke længere blandt de 20. største i Norden.

Sidenhen er gennemført et ejerskifte, hvor den internationale lufthavnsoperatør Vinci Airports solgte lufthavnen til ejendomsselskabet Arlandastad Group, der ønsker at lufthavnen fremover får “en tydeligere rolle i det nationale lufthavnssystem.”

Til at løse den opgave er der netop blevet ansat et nyt chefteam, der tiltræder til august. Brett Weihart bliver ny administrerende direktør, og Daniel Christensen får ansvaret for ejendomsudvikling via Explore Skavsta.

Udfordring med potentiale
Den nye lufthavnsdirektør har erfaring fra den svenske luftfartsbranche med sig. Senest har Brett Weihart været ansvarlig for Regional Airport Partners og har tidligere været beskæftiget hos Scandinavian Mountains Airport, Swedavia og Luftfartsverket. 

“Vi er i en udviklingssituation, hvor vi ser, at Bretts lange erfaring og ekspertise inden for etablering og drift af lufthavne vil have stor betydning for Stockholm Skavsta Lufthavns udvikling. Bretts brede netværk og viden om national og international ruteudvikling er præcis, hvad lufthavnen og Skavsta generelt har brug for,” siger Kjell-Åke Westin, bestyrelsesformand i Stockholm Skavsta Lufthavn.

Den kommende direktør, der afløser Jesper Fredmark efter blot 18 måneder i direktørstolen, kalder det “en unik udfordring med et enormt potentiale.”

Potentialet ser Daniel Christensen også, selvom det ikke handler om flytrafikken. Her er der i stedet det store lufthavnsareal, som af kommunen er prioriteret til bebyggelse. Her vil den kommende chef for ejendomsudvikling arbejde for at Skavsta bliver et knudepunkt, hvor flere transportformer, herunder luftfart, mødes.

 

Relaterede artikler:

Stockholm-lufthavn ansætter ny direktør

Køber Stockholm-lufthavn for 85 millioner kroner

Stockholm-lufthavn truet af konkurs