Jesper Fredmark tiltræder til januar. (Foto: Arlandastad Group | PR)

Stockholm-lufthavn ansætter ny direktør

Til næste år indtager Jesper Fredmark direktørposten Stockholm-Skavsta, hvor han skal medvirke til at genrejse lufthavnen, der blev hårdt ramt, da Ryanair flyttede til Arlanda.

I marts i år blev Stockholm-Skavsta solgt, da det franske Vinci Airports ikke længere ønskede at drive lufthavnen. Før COVID-19-pandemien var den Sveriges fjerdestørste, men da Ryanair valgte at lukke flyselskabets base her til fordel for Arlanda, så forsvandt det meste af trafikgrundlaget fra lufthavnen.

I stedet blev ejerskabet overtaget af ejendomskoncernen Arlandastad Group AB, der betalte en købspris på 117 millioner svenske kroner, hvilket på daværende tidspunkt svarede til 85 millioner danske kroner, for lufthavnen og de tilstødende arealer. Virksomheden overtog 90,1 procent af aktierne, mens de resterende 9,9 procent tilfaldt Nyköping, som er den kommune, hvor lufthavnen er placeret.

Straks efter blev det meldt ud, at ejendomskoncernen havde en ambition om, at lufthavnen atter skulle gøres rentabel. Nu tages endnu et skridt i den retning, da der er blevet ansat en ny administrerende direktør, som tiltræder til januar.

Medbringer brancheerfaring

Valget er faldet på Jesper Fredmark, der har tyve års erfaring fra luftfartsbranchen, hvor han både har beskæftiget sig med løsning af operationelle udfordringer og mere langsigtet strategisk planlægning.

Den nye direktør har seneste arbejdet for Menzies Aviation i Sverige. Her varetog han posten som chef for Norden, og Jesper Fredmark siger selv, at han ser frem til de udfordringer, som den nye stilling indebærer.

”Den tro på fremtiden, der hersker i lufthavnen, de nye ejere samt den udvikling, som er i gang, gjorde det umuligt for mig at sige nej til stillingen. Dette er en fantastisk udfordring med muligheder.”

”Et stærkt team, der har et fælles mål og en iver efter at opnå det, er nøglen til succes. Vi skal være garant for, at Sverige, Nyköping og os, der arbejder i Stockholm-Skavsta, får endnu større grund til være stolte af lufthavnen og de udviklingsmuligheder, der venter forude.”

Skal skabe gode resulter i både forretning og organisation
Ifølge Kjell-Åke Westin, som er bestyrelsesformand i lufthavnen, er der flere faktorer, som han mener peger på, at Jesper Fredmark er den rigtige person til at sætte sig i direktørstolen.

”Både Jespers baggrund og hans stærke lederskab er gode forudsætninger for drive Stockholm-Skavstas udvikling i fremtiden. I sit tidligere arbejde har han udvist en veludviklet evne til at skabe positive resultater i såvel forretningens økonomi som organisationen.”

”At Jesper derudover også deler koncernens værdisæt om godt købmandskab samt et fokus på udvikling af et i forvejen stærkt team borger for en positiv udvikling i fremtiden.”


Relaterede artikler:

Køber Stockholm-lufthavn for 85 millioner kroner

Stockholm-lufthavn truet af konkurs

Ryanair åbner 21 ruter fra Stockholm Arlanda