Nyt IT-system hos Cimber skaber problemer for Grønlands-rejsende

Cimber Sterling har i begyndelsen af juni måned taget et nyt og mere avanceret indcheckningssystem i brug på selskabets inderigsstationer. Men det er ikke kompatibelt med Air Greenland´s systemer, hvorfor bagagesamarbejdet mellem de to selskaber er ophørt.

Air Greenland måtte tirsdag meddele, at bagagesamarbejdet med Cimber Sterling var ophørt.

Det betyder, at det ikke længere er muligt for passagerer på flyene til og fra Grønland at checke bagagen ind hele vejen til slutdestinationen, hvis rejsen påbegyndes i en indenrigslufthavn med Cimber Sterling på den første strækning.

Gennemcheckning af bagagen mellem de to selskaberhar kun været muligt siden den 1. november 2010. Men implementering af et nyt indcheckningssystem hos Cimber Sterling har ført til ophør af aftalen.

At aftalen mellem de to selskaber ophører, betyder rent praktisk, at passagererne skal hente bagagen i indenrigsterminalen (Terminal 1)og derefter checke ind til Air Greenland i Terminal 2. Det vil således betyde, at der skal påregnes ekstra rejsetid på denne “self-transfer“ model, hvilket i sidste ende vil betyde, at de rejsendevil være tvunget til atvælge et tidligere indenrigsfly.

Noget kunne dogtyde på, at problematikken handler om, hvilket af de to selskaber, der skal betale omkostningerne for tilpasningen af systemerne.

“For et par år siden, blev vi tvunget ud af samarbejdet med CSC, men vi var for små til at blive integreret i Amadeus. Hidtil har vi båret omkostningerne ved tilpasningen af systemerne, således at der kunne skabes mulighed for at checke bagagen igennem til og fra Cimber Sterlings indenrigsdestinationer,“ fortæller kommerciel direktør Christian Kjeldsen fra Air Greenland til CHECK-IN.dk.

Han mener dog, at udfordringerne vil blive relativt store ved at skulle integreres med Cimber Sterlings nye Amadeus Altea check-in system.

“Vi forventer også snart at gå i en udbudsproces med vore krav til et mere fleksibelt check-in system, og Amadeus er da en af leverandørerne, som vil blive inviteret. Jeg kan næsten ikke understrege nok, at det er højt prioriteret hos Air Greenland, at der er mulighed for at gennemchecke bagagen begge veje ved rejser mellem Danmark og Grønland.“

Air Greenland understreger samtidig, at selskabet stadig har en aftale med SAS om gennemcheckning af bagage. Det betyder, at rejsende med SAS fra lufthavnene i Aalborg og Aarhus stadig vil kunne skrive bagagen igennem hele vejen til slutdestinationen i Grønland.