Nyt lavprisflyselskab i Aalborg Lufthavn

Airnavia, der er et nyetableret virtuelt flyselskab, starter lavprisruter fra Aalborg Lufthavn. Første destination er London, og sidenhen følger otte destinationer i Sydeuropa.

Et nyt lavprisflyselskab har set dagens lys. Der er tale om Airnavia, der etablerer sig i Aalborg Lufthavn i foråret 2016.

Administrerende direktør er Lars Christian Linde fra Hjørring, og det er DK Rejs-koncernen, der står bag det nye initiativ. DK Rejs er i forvejen kendt for SunCharter, der har etableret rejser til en række charterdestinationer fra Aalborg Lufthavn.

Der flyves i første omfang fra maj måned fire gange om ugen fra Aalborg til London-Stansted. Selskabet har hyret Danish Air Transport til at flyve med et MD83-fly med 165 sæder

På fredag starter salget til otte destinationer i Sydeuropa. Her har Airnavia købt flysæder hos SAS, hvilket søsterselskabet SunCharter også har gjort.

“Planen er indenfor tre år at få egen AOC og driftstilladelse, så man kan sende egne fly i luften,“ fortæller driftschef Mathias Madsen på et pressemøde i Aalborg Lufthavn.