KLM's nye madkoncept på økonomiklasse på interkontinentale ruter ud af Amsterdam.

Nyt servicekoncept på KLM’s langruter

På mange af KLM’s interkontinentale flyvninger er der i dag én kabinemedarbejder mindre end tidligere. Det får nu KLM til at ændre på servicekonceptet på økonomiklasse.

KLM indfører et nyt servicekoncept på selskabets økonomiklasse på interkontinentale flyvninger. Det sker som en konsekvens af, at der med KLM’s nye overenskomst for kabinepersonalet er én mindre kabineansat om bord på mange af de interkontinentale flyvninger i forhold til tidligere.

Med det nye koncept får economy-passagerer på flyvninger i dagtimerne med afgang fra Amsterdam-Schiphol serveret et varmt måltid, en fyldig salat og en dessert, mens de på resten af flyvningen kan få forskellige former for snacks, slik og is.

KLM vælger med det nye koncept at afskaffe servering nummer to på dagsflyvningerne fra Amsterdam, hvor man før landing i eksempelvis USA i dag får serveret en sandwich eller et let måltid. På flyvninger den modsatte vej – fra eksempelvis Nordamerika – vil der fortsat blive serveret morgenmad før ankomsten til Amsterdam.

De interkontinentale afgange i dagtimerne fra Amsterdam omfatter KLM’s ruter til Nord-, Syd- og Mellemamerika, Caribien og Afrika, mens afgangene til Asien typisk er i aftentimerne og dermed natflyvninger.

Vand, vådserviet og hovedtelefoner
I det nye koncept får passagererne ved starten på flyvningen udleveret en flaske vand, en vådserviet og et sæt hovedtelefoner, mens der ikke længere vil være varme vaskeklude og aperitif før middagen på economy class. Der vil fortsat blive serveret både non-alkoholiske og alkoholiske drikke på alle flyvninger.

Ifølge KLM betyder den nye overenskomst med kabinepersonalet, at der er brug for en mere effektiv service på økonomiklassen. Med det nye koncept bliver der blandt andet plads til flere bakker på serveringsvognene, og det vil betyde, at passagererne vil få serveret maden hurtigere. Samtidig understreger KLM, at det samlede omfang af mad og drikkevarer, der serveres om bord, forbliver det samme.

Det nye servicekoncept vil blive introduceret fra 1. juli på flyvninger fra Amsterdam til Bonaire (via Aruba), Entebbe (via Kigali), Fortaleza, Osaka, Hongkong, Vancouver, Seoul, Rio de Janeiro og Houston.

Det vil være en form for testperiode, hvor KLM vil indhøste erfaringer og kommentarer fra passagererne. Fra starten på vinterfartplanen den 28. oktober skal det nye servicekoncept efter planen indføres på alle interkontinentale flyvninger ud af Amsterdam.

Relaterede artikler:

Nye kabiner i KLMs A330-200

KLM-kabinepersonale får ny overenskomst

Overenskomst splitter KLM’s kabinepersonale