Vágar Lufthavn (Foto: FAE Vága Floghavn)

Øget interesse for færøske ruter

Adskillige luftfartsselskaber har vist interesse for Færøernes Vagar Lufthavn i det forgangne år. Tre selskaber har beset lufthavnen, der satte passagerrekord i 2013 og får ny terminal til maj.

Der er kønt på Færøerne. Men det kan alligevel godt være lidt trivielt at være flyspotter på øen. For ét flyselskab står for langt størstedelen af aktiviteten på landingsbanen på øen Vagar. Men meget tyder på at de færøske flyspottere inden længe kan komme til at få nyt materiel at tage billeder af.

Således har omkring en håndfuld luftfartsselskaber i det forgangne år vist interesse for at føje Vagar Lufthavnen til deres rutekort. Og tre selskaber er gået så langt, at de er fløjet med konkurrenten Atlantic Airways til øerne for at besigtige faciliteterne.

CHECK-IN.dk erfarer, at der er tale om britiske bmi regional, hollandske KLM og et tredje mellemstort nordeuropæisk selskab.

36 år gammel
Lufthavnen satte passagerrekord i 2013 med 236.181 passagerer. Det er en fremgang på 4,7 procent i forhold til året før. Og til maj tages en ny terminal i brug. Den afløser den nuværende næsten 36 år gamle terminal.

Og lufthavnens direktør er optimistisk for året der kommer.

”Vi ser frem til et 2014 med fortsat vækst. Visit Faroe Islands har fået fordoblet deres marketing-budget, regeringen har sænket afgifterne på flybiletter, fragtmarkedet er voksende, og så har Statoil meddelt, at de genoptager deres offshore-aktiviteter i 2014,” siger lufthavnsdirektør Jákup Sverri Kass.

Bergen og Aberdeen
Mangefæringer arbejderi Norgeeller gør forretninger i landet. Derfor ville mere kapacitet på ruten til Bergen, som Atlantic Airways kun beflyver få gange om ugen, være et oplagt sted at slå til for en ny operatør. Desuden er aktiviteterne med hensyn til olieefterforskning i farvandene omkring Færøerne ved at komme i gang igen efter at have været droslet ned i et par år. Det betyder at en rute til den skotske olieby Aberdeen bliver stadig mere efterspurgt.