Airbus A320-fly fra Eurowings (Foto: Eurowings)

Officielt: Eurowings åbner stor base i Stockholm

Det tyske flyselskab Eurowings bekræfter, at selskabet i foråret 2022 åbner en base i Stockholm Arlanda Airport med fem fly og i første omgang 20 ruter.

Som CHECK-IN.dk allerede kunne afsløre tidligere på ugen, vil Lufthansa-datterselskabet Eurowings etablere en ny base i Stockholm Arlanda Airport med opstart ved sommertrafikprogrammets begyndelse den 28. marts 2022.

Det tyske lavprisflyselskab vil placere fem fly i den svenske storlufthavn, og det giver i første omgang mulighed for at etablere 20 nye ruter, hvoraf der allerede er sat navn på de første 12 ruter.

Fra Stockholm er der således planlagt ruter til Alicante, Barcelona, Berlin, Birmingham, Faro, Gdansk, København, Pristina, Rom-Fiumicino, Málaga, Nice og Palma de Mallorca. 

Dermed kommer Eurowings til at udfordre Norwegian og SAS på ruten til København samt på hovedparten af de andre ruter. Blandt de 20 kommende ruter vil blot et par stykker være uservicerede, oplyser den nationale lufthavsoperatør Swedavia, der driver Arlanda-lufthavnen og ni andre lufthavne i Sverige

Tredje store gevinst til Arlanda
Dermed er der en del at glæde sig over i øjeblikket for Stockholm Arlanda Airport. Ryanair meddelte tidligere på året, at selskabet i slutningen af oktober åbner en base med to fly, der skal betjene foreløbigt 21 ruter fra den svenske storlufthavn. Herudover øgede Finnair tidligere på ugen langrutesatsningen fra Stockholm, så der i den kommende vinter flyves til Miami, New York og Los Angeles i USA samt Bangkok og Phuket i Thailand.

“Eurowings’ fortsatte ekspansion i Sverige medfører en større kapacitetsforøgelse og er et supplement til vores lufthavns eksisterende udbud af flyvninger. Det faktum, at Eurowings nu har valgt at oprette en base i Arlanda, er et klart bevis på flyselskabets stærke tro på udviklingsmulighederne på det største marked i Skandinavien og i den attraktive Stockholmsregion.

Denne forbedrede adgang er vigtig for turistindustrien i hele Sverige. Udvidelsen tyder også på, at der kan forventes yderligere vækst i lavprissegmentet på det svenske marked fremover. Vi har et godt samarbejde med Eurowings, som vi glæder os til at udvikle i fremtiden,” siger Elizabeth Axtelius, chef for Aviation Business i Swedavia.

Fjerde ikke-tysktalende base
Basen i Stockholm er Eurowings’ fjerde base udenfor den tysktalende region, da selskabet i forvejen har baser i Kosovos hovedstad Pristina, i Palma de Mallorca og i løbet af efteråret også i Tjekkiets hovedstad Prag.

“Sverige er et marked, der passer perfekt til vores mål om at blive det førende europæiske flyselskab, de leverer værdi for pengene. Siden pandemien leder mange rejsende ikke længere først efter den billigste billet, men efter et flyselskab, de ubetinget kan stole på med hensyn til sikkerhed, pålidelighed og socialt ansvar. Med vores Lufthansa DNA – for eksempel et attraktivt netværk af billige direkte flyvninger og en uovertruffen kundeservice – kan vi tilbyde netop det,” lyder det fra Jens Bischof, der er koncernchef hos Eurowings. 

Eurowings flyver i forvejen fra Arlanda til Hamborg og Düsseldorf. Tidligere på året blev der etableret en direkte rute fra Malmø til Kosovo, og i vinterhalvåret vil Eurowings flyve direkte til Kiruna og Luleå fra Stuttgart.

 

Relaterede artikler:

Eurowings vil flyve mellem Stockholm og København

Eurowings seks gange om ugen fra CPH til Prag

Eurowings til København fra ny base