Omni skal flyve Washington-rute for SAS

Mangel på langdistancefly har fået SAS til at indgå endnu en aftale med Omni Air International om indleje af et Boeing 767-fly. Denne gang bliver det på ruten mellem København og Washington.

Frem til og med den 16. august har SAS i øjeblikket indlejet et fly af typen Boeing 767-300ER fra amerikanske Omni Air International til at operere hver torsdag og fredag mellem København og Newark på rutenummer SK901/902. Herudover skal flyet fungere som vikarfly i tilfælde af, at der opstår tekniske problemer med de eksisterende langdistancefly hos SAS.

SAS har nu valgt at indleje Omni-flyet for en ny periode. Denne gang bliver det fra den 13. til den 26. oktober, hvor Boeing 767-flyet indsættes på ruten mellem København og Washington, hvor SAS opererer dagligt.

Lejen af flyet fra det Oklahoma-baserede flyselskab sker som følge af, at SAS først i slutningen af oktober får leveret et Airbus A340-300 reservefly fra latinamerikanske LAN. Et fly som allerede skulle have været leveret til SAS omkring den 1. juni i år og som har været den direkte årsag til, at Omni Air International er kommet på banen hos SAS.

Anderledes produkt
SAS kan allerede på forhånd oplyse, at Boeing 767-flyet fra Omni ikke er indrettet som de velkendte langdistancefly fra SAS. Først og fremmest er der blot to klasser, henholdsvis Business og Go (Economy). Det betyder, at passagerer der allerede har en reservation på Plus-klasse i den nævnte periode enten vil blive opgraderet til Business Class eller nedgraderet til Go-klasse, hvilket i givet fald vil udløse en kompensation i afrejselufthavnen i sidstnævnte tilfælde.

Herudover gør SAS opmærksom på, at Business Class-produktet er anderledes end på Airbus A330/340-flyene. Sæderne kan blot lænes tilbage i en vinkel på 140 grader, mens SAS i dag tilbyder 170-grader flatbeds. Der er ingen IFE-underholdningssystem ombord, hvorfor film skal ses på store skærme. Herudover er der heller ingen Galley-buffet til rådighed.

Endelig bliver det oplyst, at der ikke vil blive toldfrit salg ombord. SAS vil sikre, at to af selskabets egne kabinemedarbejdere er ombord på flyet til at assistere personalet fra Omni Air International.

SAS tilbyder alle passagerer, der måtte have bookinger på rutenummer SK925/926 i den pågældende periode frit at kunne ombooke til en anden dato indenfor billettens gyldighedsperiode. Ombooking skal ske i samme bookingklasse eller i den lavest mulige bookingklasse indenfor samme servickoncept. Det vil ikke være muligt at få tilbudt refundering af billetten som følge af flyændringen.