Airberlin er medlem af Oneworld-alliancen.

Oneworld har den højeste punktlighed

Oneworld-alliancen har endnu engang slået konkurrenterne i Star Alliance og SkyTeam på den bedste punktlighed i netværket.

For fjerde år i træk modtager Oneworld-alliancen prisen som den mest punktlige globale alliance af flyselskaber. Det er det amerikanske FlightStats Inc., der registrerer og udfører analyser af millioner af flydata fra flere hundrede forskellige flyselskaber verden over, og som uddeler den såkaldte OPS-pris (On-time Performance Service Award, red.).

Kriteriet er at have den højeste andel af flyninger, der ankommer til gaten inden for 15 minutter af den planlagte ankomsttid. Oneworld-alliancens medlemmer har kollektivt med 81,19 procent, af deres i alt 4,8 mio. afgange i 2016, opretholdt en højere punktlighed end deres konkurrenter i de to andre globale luftfarts-alliancer, Star Alliance og SkyTeam, som lå på henholdsvis 78,58 procent og 77,70 procent.

Iberia verdens mest punktlige luftfartsselskab
Også på individuel basis ligger flere af Oneworlds medlemmer i top 10. Spanske Iberia rangerer som det mest punktlige luftfartsselskab i 2016, hvor 87,79 procent af deres i alt 84.022 flyvninger ankom til tiden. Hermed ligger de lidt over vinderen fra 2015 – Japan Airlines, hvor 87,33 procent af deres 206.806 flyvninger havde planmæssig ankomst.

Med denne placering ligger Iberia således også bedst i Europa, mens det for Asien/Stillehavs-regionen er Japan Airlines, der udmærker sig, ligesom det er tilfældet for Qatar Airways for Mellemøsten og Afrika-regionen.

Iberia Express, Iberias regionale datterselskab, også tilknyttet Oneworld, går med prisen som verdens mest punktlige lavprisselskab.

Ifølge FlightStats er priserne ment som anerkendelser af de flyselskaber og lufthavne, der vedvarende præstere godt og lever op til deres løfte om, at få passagererne frem til deres destination til tiden. FlightStats trækker på data fra internationale kilder som blandt andet civile luftfartsmyndigheder, flyselskaber, lufthavne og større reservationssystemer.

Alliancens medlemmer
Oneworld-alliancen består af luftfartsselskaberne: Airberlin, American Airlines, British Airways, Cathay Pacific, Finnair, Iberia, Japan Airlines, LATAM Airlines, Malaysia Airlines, Qantas, Qatar Airways, Royal Jordanian, S7 Airlines og Sri Lankan Airlines samt omkring 30 søsterselskaber. Som en del af Oneworld beflyver de til sammen mere end 1.000 lufthavne i mere end 150 lande med omkring 14.000 daglige afgange samt 550 mio. passagerer om året fordelt på en samlet flåde på 3.500 fly.

Oneworld-alliancen blev stiftet den 1. februar 1999 af American Airlines, British Airways, Cathay Pacific, Qantas og Canadian Airlines. Sidstnævnte forlod siden alliancen efter fusionen med Star Alliance-medlemmet Air Canada.

I løbet af alliancens første leveår blev Finnair og Iberia optaget. Alliancen tæller i dag 14 medlemmer, og efter 10 års fravær foreligger der konkrete planer for i 2017 igen at indlemme Aer Lingus i Oneworld.

 

Relaterede artikler:

KLM og Iberia deler punktligheds-titel

Irsk flyselskab på vej ind i Oneworld

Qatar Airways køber 10 procent af Oneworld-selskab

Alsie Express i samarbejde med Oneworld-selskab

Oneworld udvider med SriLankan Airlines