SAS-langdistancefly i Københavns Lufthavn. (Foto: Ernst Tobisch/CPH)

Onsdag – SAS aflyser 500 ud af 700 afgange

Pilotstrejken i SAS befinder sig i en fastlåst position, og derfor aflyses 504 flyafgange onsdag, hvilket vil ramme lidt flere end 47.000 passagerer.

Onsdag den 1. maj tages der hul på det sjette døgn i SAS-konflikten, og der er ingen ændring i forhold til de tidligere dage under pilotstrejken.

Det betyder, at SAS må aflyses 504 flyvninger, hvilket kommer til at gå ud over 47.583 passagerer, der havde købt billet til de pågældende flyvninger.

Til gengæld vil SAS med hjælp fra eksterne produktionsselskaber og ikke-strejkende piloter kunne gennemføre i alt 207 flyvninger den 1. maj, der samtidig er arbejdernes internationale kampdag og officielle helligdage i Sverige og Norge. Derfor gennemføres alene 103 afgange og ankomster til Københavns Lufthavn, hvilket er halvdelen af de afgange, der ikke vil blive berørt af konflikten.

Dermed er samlet 3.306 flyvninger blevet aflyst, siden strejken tog sin begyndelse den 26. april, og det har samtidig betydet, at samlet 329.917 SAS-passagerer har fået forstyrret deres rejseplaner.

Frygter eksplosion i omkostningerne
SAS oplyser, at parterne endnu ikke har genoptaget forhandlingerne.

“Jeg er dybt bekymret over, at pilotforeningernes strejke ikke er løst, men fortsat har indflydelse på vores kunder. Konsekvenserne er alvorlige for alle rejsende, for samfundet og også for alle vores medarbejdere, der arbejder døgnet rundt for at hjælpe kunderne. Kravet fra pilotforeningerne vil medføre en omkostningseksplosion i SAS, der alvorligt truer den langsigtede konkurrenceevne og dermed alle medarbejdernes job,” udtaler koncernchef Rickard Gustafson fra SAS.

Piloterne har krævet, at SAS ændrer holdning, før man er rede til at gå tilbage til forhandlingerne. Derfor er det endnu ikke lykkedes at genoptage forhandlingerne, da SAS ikke på forhånd har tilkendegivet, på hvilke områder, at man er klar til at flytte sig.

“Fra SAS side har vi tydeligt angivet, at vi er parate til at fortsætte forhandlinger og kompromiser. Pilotforeningerne har endnu ikke signaleret, at de er klar til at frigive deres ultimative krav og komme tilbage til forhandlingsbordet. Derfor forbliver vi i denne låste stilling,” lyder det fra SAS-koncernchefen.

 

Relaterede artikler:

SAS sender USA-fly på vingerne

SAS aflyser 1.213 afgange

SAS-strejke er en realitet