Opbakning fra rejsebureauer til Cimber Sterling

En lang række rejsebureauer udtrykte torsdag fuld opbakning til Cimber Sterling. Det gælder blandt andet Albatros Travel samt Billetkontoret, hvor sidstnævnte er konkurrent til grossisten Profil Rejser, der har valgt at stoppe salget af billetter til en håndfuld små rejsebureauer.

Profil Rejser´slidt klodsede håndtering af kommunikationen til rejsegrossistens non-IATA rejsebureau-kunder skabte torsdag en mediestorm omkring Cimber Sterling.

Mediestormen kommer på et tidspunkt, der er ganske ubelejligt for Cimber Sterling, idet selskabet har igangværende drøftelser med potentielle finansielle eller industrielle investorer om en langsigtet investering i det hårdt trængte luftfartsselskab.

Men det er tydeligvis en “storm i et glas vand“, der har fået medierne til at rette fokus på Cimber Sterling. Flere større rejsebureauer som CHECK-IN har talt med, giver fortsat fuld opbakning til Cimber Sterling.

Et af disse er Albatros Travel, der benytter Cimber Sterling på en del af bureauets færdigpakkede rejser i både Europa og Mellemøsten; Her har man bestemt ingen planer om at stoppe samarbejdet med Cimber Sterling.

”Vi har som rejsebureau ikke detaljeret indsigt i Cimber Sterlings økonomi, men må primært forholde os til Trafikstyrelsens udtalelser om, at de ikke finder anledning til at gribe ind overfor Cimber Sterling”, udtaler pressechef Steen Albrechtsen fra Albatros Travel.

”Vi har med succes gennem årene benyttet Cimber Sterling, og det glæder os da at kunne konstatere, at hovedaktionærerne i selskabet bakker op om den planlagte kreditaftale på 300 millioner kroner.”

Albatros Travel benytter blandt andet Cimber Sterling på flyvninger til Napoli, Sicilien, Tel Aviv og Malaga og sælger årligt omkring 5.000 billetter med det danske luftfartsselskab.

”Cimber Sterling leverer et glimrende produkt, og vi synes at selskabet har været med til at give danskerne nogle muligheder som ikke tidligere har været på markedet,“ mener Steen Albrechtsen.

Hos rejsearrangøren Atlantis Rejser, der har kontrakt med Cimber Sterling på charter-flyvninger, sagde kommunikationschef Pernille Ammitzbøll torsdag til Ekstra Bladet. “Vi har fuld tillid til, at de klarer den.“

Også hos erhvervsrejsebureauerne kom der torsdag en reaktion. “Umiddelbart er vi ikke bekymrede. Men jeg må nok sige, at jeg står noget uforstående over for udmeldingen fra Travel House, og jeg synes, det er synd, hvis det får negativ indflydelse på Cimber Sterlings forsøg på at komme ud af deres problemer,“udtalte administrerende direktørSophie Hulgard fra Danmarks største erhvervsrejsebureau Carlson Wagonlit Traveltil epn.dk.

En af konkurrenterne til Profil Rejser er grossisten Billetkontoret, der også har en lang række rejsebureauer som kunder. Herfra siger adminstrerende direkør Jesper Schou til CHECK-IN. “Vi har umiddelbart ingen kommentarer til sagen omkring Cimber Sterling. Men vi har ikke stoppet salget.“