Majid Khan er ruteudviklingsdirektør i Istanbul Airport. (Privatfoto)

Oslo Lufthavn headhunter ruteudvikler i CPH

Majid Khan tiltræder den 1. marts som ruteudviklingsdirektør for Avinor i Norge. De seneste fem år har han været ansat i Københavns Lufthavn med ansvar for udvikling af nye ruter til Mellemøsten og Nordafrika.

I begyndelsen af oktober måned sidste år måtte Københavns Lufthavns ruteudviklingsdirektør Ole Wieth Christensen forlade sin stilling efter 12 års ansættelse.

Nu forlader endnu en nøglemedarbejder den succesrige ruteudviklingsafdeling i CPH, der to gange inden for de seneste fem år har vundet prisen som verdens bedste lufthavn til ruteudvikling inden for sin kategori.

Det er 36-årige Majid Khan, der forlader en stilling som senior ruteudviklingschef i Københavns Lufthavn for den 1. marts at tiltræde som ruteudviklingsdirektør i Oslo, hos den norske lufthavnsoperatør Avinor, der driver 46 lufthavne og flyvepladser i hele Norge.

Det er Avinors hollandske vicekoncerndirektør Jasper Spruit, der har hentet Majid Khan til Oslo. Selv blev Spruit headhuntet til den norske lufthavn fra Amsterdams Schiphol-lufthavn for blot syv måneder siden.

“Majid Khan har spillet en nøglerolle i forbindelse med at tiltrække nye ruter til Københavns Lufthavn, og han kommer til at tilbringe meget tid hos Avinor med at tiltrække nye ruter til Norge og Oslo Lufthavn i særdeleshed.Med denne ansættelse er vi overbevist om, at vores team bliver komplet, så vi kan løse vores opgaver bedst muligt,“ siger Jasper Spruit.

Den foretrukne internationale lufthavn i Norden
Majid Khan blev ansat i ruteudviklingsafdelingen i CPH i 2011. De første år havde han kundeansvaret for Star Alliance i Europa samt de regionale ruter fra København til Nordeuropa og Baltikum.

I de senere år har Majid Khan været markedsansvarlig for Mellemøsten og Nordafrika med flyselskaber som Emirates, Qatar Airways og Turkish Airlines i sin portefølje.

“Der er en stærk konkurrence i Norden om at være den foretrukne lufthavn for internationale ruter, og jeg ser frem til at hjælpe os (Oslo Lufthavn, red.) med at nå denne position,“ siger Majid Khan.

Den nye ruteudviklingsdirektør i Avinor bliver boende i Danmark og forventer at være på kontoret i Oslo et par dage om ugen. Resten af tiden bliver det til hjemmearbejde samt rejsedage, hvor der sidste år var op imod 90 af slagsen.

Majid Khan kommer dermed i den lidt særegne situation med at skulle foretage sine forretningsrejser med udgangspunkt i rutenettet fra Københavns Lufthavn for at skaffe nye ruter til konkurrenten i Oslo.