Overskud og bestyrelsesudvidelse i Aarhus Lufthavn

Aarhus Lufthavn A/S får fremover repræsentation fra erhverslivet i selskabets bestyrelse. På en ekstraordinær generalforsamling onsdag blev to nye bestyrelsesmedlemmer valgt, mens en tredje vælges senere. Lufthavnen forventer i 2010 det største overskud i den 10-årige historie som aktieselskab.

Det østjyske erhvervsliv skal fremover være repræsenteret i Aarhus Lufthavn. Det er konsekvensen af en beslutning på en ekstraordinær generalforsamling i aktieselskabet, der driver Aarhus Lufthavn.

Bestyrelsesudvidelsen har været undervejs det seneste halve års tid, men er således nu en realitet. På onsdagens ekstraordinære generalforsamling blev to repræsentanter fra det østjyske erhvervsliv valgt ind i lufthavnens bestyrelse, mens en tredje repræsentant vælges på den ordinære generalforsamling den 23. maj.

Nyindvalgt i bestyrelsen er administrerende direktør Kim Boyter fra virksomheden Presalit A/S i Ry. Kim Boyter beklæder i forvejen en række tillidsposter, heriblandt som formand for DI Østjylland.

Han ledsages i bestyrelsen af Jan Nordstrøm, der er finansdirektør i slagterikoncernen Danish Crown A/S med hovedsæde i Randers. Jan Nordstrøm har en stærk passion for luftfart bl.a. som næstformand i det nu nedlagte Midtjyske Lufthavnsråd samt gennem sit virke som privatpilot og administrator at firmafly-ordningen hos Danish Crown.

Bestyrelsesformand vil stadig være Ango Winther (S), der er byrådsmedlem i Aarhus Kommune. Herudover vil de øvrige ejerkommuner i Randers,Syddjurs, Norddjurs og Favrskovvære repræsenteret med hver et bestyrelsesmedlem.

Rekordoverskud i 2010

Udover bestyrelsensudvidelsen kan Aarhus Lufthavns ledelse løfte sløret for et overskud i 2010 på 2,1 millioner kroner efter et resultat i 2009, der var stærkt præget af ekstraordinære nedskrivninger. “Det er det bedste resultat i de 10 år Aarhus Lufthavn har været drevet som aktieselskab,“ fortæller lufthavnsdirektør Ole Paaske.

I slutningen af maj måned præsenterer ledelsen en ny strategiplan for Aarhus Lufthavn. Planen udarbejdes af bestyrelse og ledelse på et strategiseminar den 6. og 7. april.

Aarhus Lufthavnåbnede i mandags en ny rute til Helsinki opereret af Sun-Air of Scandinavia. Allerede den 29. marts skal saksen igen hentes frem i lufthavnen, når båndet klippes i forbindelse med første afgang på en ny rute til Gdansk. Det er det ungarske lavprisflyselskab Wizz Air, der har valgt Aarhus Lufthavn til selskabets første operation til Danmark.