Terminal 5 i Berlin Brandenburg Airport. (Foto: Flughafen Berlin Brandenburg (FBB)

Overvejer at lukke terminal i ny Berlin-lufthavn

Som følge af lave passagertal under coronakrisen påtænker den nyåbnede Berlin Brandenburg Airport at lukke hele Terminal 5, der tidligere udgjorde Schönefeld-lufthavnen.

Berlin Brandenburg Airport (BER) åbnede endelig 31. oktober 2020 efter otte års forsinkelse.

Den nye storlufthavn slog dørene op midt under coronapandemien, og der bliver derfor ikke brug for de mange tusinde terminal-kvadratmeter og talrige gates lige med det samme. De lave passagertal i øjeblikket har fået den konsekvens, at lufthavnen allerede nu overvejer at lukke én af to aktive terminaler.

Berlin Brandenburg indviede lufthavnen med ibrugtagning af Terminal 1 og Terminal 5, hvor sidstnævnte tidligere fungerede som Berlin Schönefeld Airport. Det viser sig nu – få uger efter åbningen – at der ikke er behov for kapaciteten i Terminal 5. Det skriver Berliner Morgenpost ifølge det tyske luftfartsmedie Aerotelegraph.

Terminal 5 kan blive lukket i hele 2021
Ifølge mediet vil Berlin Brandenburg Airport først lukke Terminal 5 i marts 2021, selv om passagertallene i øjeblikket er så lave, at der ikke er behov for terminalens kapacitet.

Til den tyske avis B.Z. fortæller Engelbert Lütke Daldrup, administrerende direktør i lufthavnsoperatøren Flughafen Berlin Brandenburg (FBB), at terminalen desværre står over for en midlertidig lukning.

”I betragtning af den meget dårlige trafikudvikling er vi nødt til at tænke over, om vi virkelig har brug for Terminal 5 i 2021,” siger han og følges op af et anonymt bestyrelsesmedlem, der siger, at Terminal 5 sandsynligvis lukkes.

Terminalen forventes først lukket til marts, da flyselskaberne ikke har mulighed for at foretage en hurtig flytning. Terminal 5 huser til at begynde med næsten 20 flyselskaber – herunder Ryanair, Wizz Air, Transavia, SunExpress og Corendon Airlines.

Åbning af Terminal 2 udsat til foråret
Berlin Brandenburg Airport består af tre terminaler, men kun to er således blevet åbnet. I slutningen af september blev det besluttet at udskyde ibrugtagningen af Terminal 2 til foråret 2021 som følge af de lave passagertal under coronapandemien.

Tilsammen har de tre terminaler i Berlin Brandenburg Airport en kapacitet på over 40 millioner årlige passagerer. Hovedstadslufthavnen blev ramt af flere problemer i løbet af byggeårene, hvilket resulterede i store forsinkelser. Lufthavnen blev derfor efterhånden af tyskerne omtalt som en skandale.

Den samlede pris for storlufthavnen løb op i svimlende syv milliarder euro, eller hvad der svarer til over 52 milliarder kroner.

 

Relaterede artikler:

Ingen A380 til åbning af Berlin-storlufthavn

Udsætter åbning af terminal i ny Berlin-lufthavn

9.900 personer har testet ny storlufthavn