ATR72-200 fra Danish Air Transport. (Foto: Danish Air Transport)

Overvejer helårsrute mellem Billund og Bornholm

DAT har netop startet op på sommerruten mellem Billund og Bornholm, men selskabet har sat som mål at gøre ruten til en helårsrute.

Også i den kommende sommer bliver det lettere for jyderne at komme hurtigt til Bornholm og nyde en Krølle Bølle-is eller røgede sild. DAT startede i torsdags sommerruten fra Billund til Bornholm, hvor selskabet flyver hver torsdag, fredag og søndag frem til den 2. oktober.

Der flyves i år med ATR72-fly med plads til 66 passagerer, og samtidig er antallet af udbudte flysæder 300 procent større i forhold til sidste år.

“Vi kan allerede melde udsolgt på flere afgange, og blandt andet derfor er målet nu, at ruten mellem Billund og Bornholm bliver en helårsrute,” siger administerende direktør Jesper Rungholm fra DAT.

Den melding bliver positivt modtaget i Billund Lufthavn, der har noteret sig, at ruten også skaber grobund for flere besøgende til Legoland, ligesom den styrker lufthavnens passagerudvikling.

“Lufthavnen har fra start støttet DAT´s gode initiativ med Billund-Bornholm ruten. Den gør Danmark mindre og forbinder et yderpunkt med hele Jylland. Vi ser samme udviklingspotentiale i ruten som DAT og deler målsætning om, at den skal være en helårsrute – og det vil vi gøre vores til at det lykkes,” bekræfter marketingchef Jesper Klausholm fra Billund Lufthavn.

Markedsføringskampagne skal tiltrække passagerer
For at sikre det bedste grundlag for ruten i den kommende sommer har DAT valgt at starte en større markedsføringskampagne i region Syddanmark samt på Bornholm, og Destination Bornholm er en af de aktive samarbejdspartnere.

“Bornholm er en af Danmarks smukkeste øer og har rigtig meget at byde på, blandt andet stor gastronomi og kulturelle oplevelser. Flyruten er med til at fremme turismen både i og uden for højsæsonen, og det er vi enormt glade for. Og så er det dejligt for bornholmerne, at ruten giver en nem adgang til store attraktioner som Legoland og Lalandia og samtidig gør det nemmere at pleje jyske venne- og familierelationer,” mener Pernille Kofod Lydolph, der er direktør i Destination Bornholm.

På Bornholm bor der i underkanten af 40.000 indbyggere, mens Legoland til sammenligning på de allerstørste dage har over 30.000 besøgende., således at 75 procent af øens indbyggere kan være i den jyske forlystelsespark.

Relaterede artikler:

DAT etablerer sommerrute fra Bornholm til Billund

75 år med lufthavn på klippeøen