Passagerer blødte fra næse og ører

Piloterne på en Jet Airways-flyvning glemte angiveligt at opretholde kabinetrykket, og det resulterede i, at flere passagerer begyndte at bløde fra næse og ører.

En opsigtsvækkende situation fandt onsdag sted på en indenrigsflyvning i Indien.

En Boeing 737 fra det indiske flyselskab Jet Airways var af sted på rute 9W 697 fra Mumbai til Jaipur, da flyet pludseligt måtte vende tilbage til afgangslufthavnen midt under opstigningen.

Flere passagerer begyndte nemlig at bløde fra næse og ører, og det hang angiveligt sammen med, at flyets to piloter glemte at opretholde kabinetrykket. Flere passagerer fik desuden hovedpine. Det fortæller en talsmand fra de indiske luftfartsmyndigheder, Directorate General of Civil Aviation (DGCA), ifølge The Indian Express.

Flyet havde 166 passagerer og fem besætningsmedlemmer om bord. 30 af passagererne fik angiveligt skader, hvoraf fem blev transporteret til Balabhai Nanavati Hospital i Mumbai efter landing. De øvrige tilskadekomne blev behandlet i lufthavnens hospitalsfaciliteter.

”Under opstigningen glemte piloterne at trykke på en knap, hvorfor kabinetrykket ikke kunne blive opretholdt. Som et resultat heraf blev iltmaskerne udløst,” siger DGCA-talsmanden.

Passagerer i stabil tilstand
Efter hændelsen blev flyets piloter suspenderet, mens Aircraft Accident Investigation Bureau (AAIB) foretager en undersøgelse af hændelsen.

De sværest tilskadekomne passagerer bliver der taget kyndig hånd om på Mumbai-hospitalet, fortæller en af stedets læger.

”Vi tog imod fem patienter fra lufthavnen i dag (onsdag, red.) mellem klokken 22 og 23 efter situationen med tab af kabinetryk. Patienterne bliver grundigt tjekket af vores øre-, næse- og halslæge. De lider af ’barotrauma’ (trykskader, red.) i ørene som følge af ændringen i lufttrykket,” siger Rajendra Patankar fra Balabhai Nanavati Hospital.

Der bliver således foretaget undersøgelser og behandling af patienterne, der pt. alle er i stabil tilstand, lyder det. De tilskadekomne passagerer bliver dog rådet til at undgå flyrejser i mindst en uge.

Uagtsomhed fra piloter
Alle passagerer på Boeing 737-flyet forlod det sikkert og blev fragtet til terminalen efter den uventede landing i Mumbai.

”Få passagerer modtog førstehjælp, da de klagede over smerte i ørene og blødte fra næsen,” har en talsmand fra Jet Airways blandt andet udtalt.

Ifølge AAIB kan det manglende kabinetryk skyldes uagtsomhed fra piloterne, der normalt kontrollerer denne del af flyvningen før afgang.

Det indiske luftfartsministerium er blevet bekendt med sagen og har bedt de indiske luftfartsmyndigheder om straks at indsende en rapport om hændelsen, skriver The Indian Express.

Jet Airways råder over 123 fly, der opererer til i alt 67 destinationer – 47 indenrigs og 20 udenrigs. Flyselskabet har blandt andet ruter til Europa og Nordamerika, og det transporterede 24,4 millioner passagerer i 2017.

Darshak Hathi, der var med det pågældende fly, har lagt en video ud på det sociale medie Twitter, der viser passagererne med iltmasker:

Relaterede artikler:

Jet Airways afviser at være konkurstruet

Medie: AFKL og Jet Airways vil byde på Air India

Jet Airways: Sætter Norden i fokus

Ny europæisk gateway for Jet Airways

Jet Airways søger europæisk partnerskab