Amerikanerne har fået rejselysten tilbage. Det mærker man blandt andet hos United. Airlines. (Foto: United Airlines)

Passagererne står i kø for at flyve i USA 

Normaliteten er ved at indfinde sig i de amerikanske lufthavne, hvor passagertallet hastigt nærmer sig tiden før corona. SAS-partneren United forventer at flyve 80 procent af 2019-kapacitet i juli.

1,85 millioner passagerer gik søndag gennem sikkerhedskontrollerne i USA. Det viser tal fra The U.S. Transportation Security Administration (TSA) ifølge det amerikanske medie Metro US. Det er det højeste antal siden marts 2020, hvor coronapandemien satte en stopper for lysten til og behovet for at rejse.

Luftfartsbranchen i USA har de seneste dage nået flere bemærkelsesværdige milepæle i tiden efter corona. Søndagens tal er 100.000 højere end torsdag i sidste uge, hvor 1,74 millioner passagerer blev kontrolleret. Det var ellers det højeste tal i 14 måneder.

Med de 1,85 millioner passagerer nærmer markedet sig tiden før pandemien. Man er oppe på omkring 70 procent af det antal passagerer, der var den tilsvarende dag i maj 2019. Til sammenligning gik 253.000 gennem sikkerhedskontrollen i de amerikanske lufthavne på samme dag i maj 2020.

Efterspørgslen er stigende
Amerikanske luftfartsselskaber forventer stigende efterspørgsel efterhånden som flere amerikanere bliver vaccineret. Mandag sagde United Airlines, at de ville tilføje mere end 400 daglige flyvninger til deres juli-fartplan og øge til genåbnede europæiske destinationer.

Selskabet planlægger at flyve 80 procent af den amerikanske fartplan sammenlignet med juli 2019. Reservationer til sommerrejser er steget med 214 procent i forhold til 2020-niveauet.

Et skridt mod tiden før corona
“I juli tager vi et stort skridt mod at flyve på præ-pandemiske niveauer på vores indenlandske netværk,” siger Ankit Gupta, vicedirektør for indenlandsk netværksplanlægning  hos United Airlines.

American Airlines sagde i april, at de forventer at flyve mere end 90 procent af den indenlandske kapacitet sammenlignet med sommeren 2019 og 80 procent af dets internationale kapacitet sammenlignet med 2019. Selskabet regner med at flyve mere end 150 nye ruter i sommer.

 

Relaterede artikler:

Nordiske flyselskaber oplever nyt lavpunkt under coronakrisen

”COVID-19 har ændret United Airlines for altid”

Sådan vil dansk luftfart flyve ud af COVID-19-krisen