Airbus A320-200 fra Egyptair.

Passagerfly forsvundet mellem Paris og Cairo

Et Airbus A320-fly med 56 passagerer og 10 besætningsmedlemmer er natten til torsdag forsvundet fra radaren på en flyvning mellem Paris og Cairo.

Et Airbus A320-200 passagerfly fra Egyptair med rutenummer MS804 forsvandt natten mellem onsdag og torsdag under en flyvning fra Paris-Charles de Gaulle lufthavnen til den internationale lufthavn i Cairo.

Flyet havde planlagt afgang fra Paris-CDG kl. 22.45 i aftes, forlod gaten kl. 23.09 og var efterfølgende i luften kl. 23.21. Airbus A320-flyet med 59 passagerer og 10 besætningsmedlemmer om bord skulle have landet kl. 03.10 i morges i den egyptiske hovedstadslufthavn, men kl. 02.33 omkring 240 kilometer nord for Alexandria forsvandt flyet fra radaren. Flyvehøjden var på dette tidspunkt 11.300 meter.

Det savnede Egyptair-fly forsvandt ifølge foreløbige rapporter omkring 16 kilometer inde i egyptisk luftrum. Torsdag eftermiddag var flyet eller vragdele fra flyet fortsat ikke fundet. Skibe fra Egypten, Grækenland og Italien deltager i eftersøgningen i Middelhavet.

Det forsvundne fly lavede “skarpe sving” i luften, før det forsvandt fra radaren. Det fortæller den græske forsvarsminister Panos Kammenos ifølge BBC.

Egyptair oplyser, at der var i alt 66 personer ombord på flyet. De fordeler sig på 53 voksne passagerer, et barn samt to spædbørn, Herudover var der yderligere tre sikkerhedsfolk og syv besætningsmedlemmer på det forsvundne fly.

Ifølge EgyptAir var der 30 egyptere, 15 franskmænd, to irakere, en brite, en belgier, en saudier, en kuwaiter, en sudaner, en portugiser, en tchader, en algerier og en canadier ombord på flyet.