Trappen køres til Sunclass' Airbus A321 i Aalborg Lufthavn. (Foto: AAL | PR)

Passagerstigning på 51 procent i Aalborg Lufthavn

Lidt flere end 775.000 passagerer rejste gennem Aalborg Lufthavn i 2021, og 2022 kan blive endnu bedre. ” Vi skal gennem en lidt hård januar, men vi har store forventninger til året generelt,” hedder det fra den nordjyske lufthavn.

Året 2021 stod også i skyggen af coronapandemien i Aalborg Lufthavn, der registrerede 775.789 passagerer gennem terminalen i Nørresundby.

Det var godt nok 51,4 procent flere end de 512.500 rejsende, der benyttede lufthavnen i det første coronaår i 2020. Men sammenlignet med 2019 mangler næsten halvdelen af passagererne at komme tilbage, da der i året før coronapandemien var 1.462.507 gennem den nordjyske lufthavn.

Især indenrigstrafikken har bidraget til atter at skabe liv i lufthavnsterminalen. I alt 573.000 rejste på indenrigsruten til København samt på DAT’s sæsonrute til Bornholm, og det var blot 210.000 færre end i 2019. Siden sommerferien har der været op til 22 daglige afgange i hver retning på indenrigsruten til København.

“Da aktiviteten i samfundet kom op i gear igen efter nedlukningen, kunne vi i større grad se indenrigsefterspørgslen og betydningen af at have hele tre flyselskaber på ruten til København. Allerede fra juli oversteg antallet af passagerer 2019-niveauet måned for måned, og sammenligner vi det sidste halvår af 2021 med samme periode i 2019, så lå vi syv procent over niveau,” siger administrerende direktør Niels Hemmingsen.

Forventer flere udenrigspassagerer i 2022
Mens det har været indenrigstrafikken, der har trukket genopretningen i Aalborg Lufthavn, ser det noget anderledes ud med den internationale rute- og chartertrafik, der har været afhængig af de enkelte landes rejserestriktioner.

“Vi så ikke udenrigstrafikken få helt fodfæste i 2021 ovenpå den store nedlukning. Det var i starten svært for fly- og rejseselskaber at finde det helt rigtige rejseudbud til at matche løbende grænseåbninger og særligt efterspørgslen, der var tæt på umulig at forudsige,” forklarer lufthavnsdirektøren.

Sidst på året åbnede Ryanair nye helårsruter til Stockholm-Arlanda og Kaunas, og selvom disse ruter er midlertidigt indstillet i januar, så er der håb om, at disse sammen med andre aktiviteter vil kunne skabe en solid fremgang en smule længere inde i 2022.

“Vi skal gennem en lidt hård januar, men vi har store forventninger til året generelt – særligt når vi kommer til sommersæsonen. I hele det forgangne år har vi arbejdet på højtryk med at gøre Aalborg Lufthavn helt klar til at gå forrest. Der er blandt andet tale om en intensiv indsats med ruteudvikling, hvor der også er gode sommernyheder på vej og optimering af lufthavnens faciliteter,” understreger Niels Hemmingsen.

 

Relaterede artikler:

Aalborg Lufthavn tæt på 2019-niveau

Største tilbagegang i Aalborg Lufthavns historie

Markant tilbagegang i Aalborg Lufthavn i 2019