Bagage i Københavns Lufthavn. (Arkivfoto: PixieMe / Shutterstock.com)

Passagertomt fly fløj 1.000 kufferter over Atlanten

Delta Air Lines fik forleden nok af bagagekaosset i London Heathrow. Selskabet fyldte derfor et langdistancefly uden passagerer med 1.000 strandede kufferter og satte kursen mod Detroit.

Har man som passager været forbi London Heathrow Airport i den seneste tid, har det formentlig været tydeligt, at lufthavnen har store udfordringer.

Lufthavnen har kæmpet med mange flyforsinkelser og -aflysninger, lange køer ved check-in og sikkerhedskontrollen samt strandet bagage i terminalerne. De massive problemer har fået lufthavnen til at begrænse det daglige antal afrejsende passagerer til 100.000, ligesom flyselskaberne er blevet anmodet om at indstille billetsalget til rejser denne sommer.

Et af de flyselskaber, der har fået nok af problemerne, er Delta Air Lines, der forleden tog sagen i egen hånd. Det amerikanske flyselskab tog selv, hvad det kalder et ”kreativt” skridt for at løse et massivt problem med ophobet, strandet bagage.

Delta Air Lines sendte en stor Airbus A330-200 af sted fra London til selskabets base i Detroit. Med om bord var 1.000 stykker bagage, der var var strandet i Heathrow-lufthavnen, skriver CNN. Og dermed fik flyselskabet bragt de mange kufferter hjem til sine ejermænd i USA.

Afgang med passagerer blev aflyst
Årsagen til, at Delta Air Lines fløj over Atlanterhavet med kufferter og ingen passagerer, var ganske simpel.

”Delta-medarbejderne arbejdede på en kreativ løsning for at flytte forsinkede, indcheckede kufferter fra London Heathrow 11. juli, efter at en regulær planlagt afgang måtte aflyses på grund af begrænsninger i passagervolumen i Heathrow-lufthavnen. Delta-afgang 9888 fra Heathrow til Deltas Detroit-hub bragte 1.000 kufferter tilbage til USA, hvor medarbejdere derefter sendte dem videre til vores kunder,” lyder det i en erklæring fra flyselskabet.

Al bagage var placeret i de normale lastrum i bunden af flyet, der tilbagelagde flyvningen på otte timer. Dermed var selve flyets kabine helt tomt, da ingen af de 223 sæder i A330-flyet var optaget som følge af den aflyste flyafgang for at begrænse passagerantallet.

Bagagen flyder i underbemandet hovedstadslufthavn
London Heathrow har i de seneste uger kæmpet med at holde trit med de titusindvis af stykker bagage. Den store efterspørgsel på flyrejser og en underbemandet lufthavn i kølvandet på coronapandemien har været en farlig cocktail, som altså har fået konsekvenser for mange passagerer og flyselskaber.

Antallet af kufferter har hobet sig op i terminalerne, og passagerer er blevet tvunget til at forlade lufthavnen uden deres bagage. Billeder på sociale medier har vist, at hundredvis af stykker bagage har flydt rundt omkring på gulvet.

Det store lufthavnskaos i London Heathrow er blevet døbt ”airmageddon”, og hovedstadslufthavnen befinder sig således i alvorlige tider. Heathrow var Europas mest travle lufthavn før pandemien med 80,9 millioner passagerer i 2019. Sidste år var storlufthavnen blot den ottende største i Europa med et passagerantal på 19,4 millioner passagerer.

 

Relaterede artikler:

IATA-boss om Heathrow-ledelse: ”En flok idioter”

Emirates i hård kritik af Heathrows kapacitetskrav

Heathrow-loft kan koste flyselskaber milliarder