Danfoss-privatjet Falcon 7X i hangaren i Sønderborg Lufthavn (Arkivfoto: Ole Kirchert Christensen)

Paul McCartney rejste med Danfoss-privatjet

Rockstjernen Paul McCartney benyttede Danfoss´ Falcon 7X-privatjet på en flyvning fra USA til britiske Kent i weekenden.

En af verdens absolut største musikere valgte et dansk flyselskab til en atlantflyvning fra USA til Lydd-London Ashford Airport i Kent. Der var tale om ingen ringere end Sir Paul McCartney, der i fredags fløj med Danfoss´ store Falcon 7X privatjet, som Air Alsie i Sønderborg har i management. Det skriver det britiske medie Daily Mail, der samtidig har en fotoserie, hvoraf det tydeligt fremgår, hvem flyet tilhører.

Den eksklusive flyrejse blev tilsyneladende foretaget, da den 73-årige ex-Beatle skulle en tur hjem til England for at slappe af et par dage midt i den lange One on One-turné, der tog sin begyndelse i april måned. Den 5. maj sluttede Nordamerika-turnéen i Minneapolis, og den 15. maj går det løs igen i Cordoba i Argentina.

Daily Mail online - 8. maj 2016

Daily Mail online – 8. maj 2016

Det er ikke første gang, at Air Alsie gennemfører VIP-flyvninger. Det sønderjyske flyselskab er faktisk specialiseret i at udleje eksklusive fly til pengestærke kendisser, ministre eller erhvervslivet absolutte topchefer.

En af disse var den tidligere norske statsminister Jens Stoltenberg, der ofte benyttede et Dassault Falcon 2000-fly fra Air Alsie, når opgaver for den norske regering krævede brug af privatjet. Den danske kongefamilie er også ved flere lejligheder blevet set i et privat jetfly fra Danfoss, men her har det angiveligt været en vennetjeneste fra Danfoss-ejer Jørgen Mads Clausen.

Det er dog vanskeligt at få præcise informationer fra Air Alsie, der er diskretionen selv. Ved tidligere lejligheder har CHECK-IN.dk fået følgende kommentar fra selskabets administrerende direktør, Henrik Therkelsen: “Vi har tavshedspligt i forhold til vore kunder, så det ønsker vi ikke at tale om.“

Fly til 300 mio. kroner
Danfoss-flyet, der blev brugt til at flyve Paul McCartney hjem fra USA, er produceret i 2012 og har et prisskilt på cirka 300 mio. kroner. Flyet med registreringen OY-CLS er som standard indrettet med 14 sæder, men det kan også konverteres til en udgave med syv senge til brug ved natflyvninger.

Den eksklusive privatjet lejes med en stewardesse, og flyet er endvidere udstyret med alt muligt tænkeligt elektronisk udstyr og har blandt andet satellit-telefon om bord. Rækkevidden er 11.020 kilometer, og flyet kan faktisk flyve uafbrudt i 12 timer uden tankning med otte personer eller færre i kabinen.

Air Alsie opererer i dag 17 private jetfly på vegne af virksomheder og private, der har behov for at komme hurtigt og komfortabelt rundt i verden. Udover Danfoss er det virksomheder som Linak, LEGO og Saxo Bank, der har fly i management og drift hos Air Alsie.

Relaterede artikler:

Norsk statsminister flyver ofte dansk

Russisk uro påvirkede Air Alsie

Air Alsie får eftertraget autorisation

Air Alsie udvider i Sønderborg