Personaleflugt hos SAS Kommunikation

SAS har ingen kommunikationsdirektør i øjeblikket, og tre pressechefer har med få måneders mellemrum opsagt deres stillinger i det skandinaviske flyselskab.

Kommunikationsafdelingerne hos SAS er i øjeblikket hårdt ramt af en decideret medarbejderflugt blandt ledende ansatte.

Det hele startede i september måned sidste år, hvor kommunikationsdirektør Marta Tiberg opsagde sin stilling for at søge udfordringer uden for SAS. Marta Tiberg havde blot været ansat i 18 måneder i SAS og kom til selskabet fra en stilling som bureauchef hos GoodyBag PR i Stockholm.

Det lykkedes dog SAS i begyndelsen af december at finde en erstatning for Tiberg. Det bliver Karin Nyman, der dog først tiltræder den nye stilling i i løbet af februar måned. Den nye kommunikationsdirektør kommer fra en tilsvarende stilling i plejeselskabet Ambea.

Således har SAS ikke i øjeblikket en kommunikationsdirektør, og i mellemtiden er selskabets pressechefer begyndt at forlade virksomheden. Den 40-årige pressechef Trine Kromann-Mikkelsen opsagde for nylig sin stilling i kommunikationsafdelingen i SAS i Danmark for at tiltræde en stilling som kommunikationschef i William Demant Holding i begyndelsen af februar.

Indtil afløseren for Trine Kromann-Mikkelsen er fundet, vil kommunikationsrådgiver Anna Nielsen tage over sammen med konsulent Mikkel Løndahl, der er hyret ind til at tage en tørn tre dage om ugen.

Tyndt besat i Sverige
Mens SAS er uden kommunikationsdirektør og pressechef i Danmark, er der også sket forandringer i Sverige. Her har pressechef Malin Selander ifølge Flygtorget.se for nylig opsagt sin stilling efter 16 år i SAS – heraf de seneste fire år i SAS Kommunikation. Hun har i stedet valgt at søge nye udfordringer hos Tele 2, hvor hun bliver presse- og PR-chef.

Denne opsigelse kommer i kølvandet på, at Henrik Edström som også var chef i kommunikationsafdelingen i Sverige, forlod jobbet ved udgangen af 2015. Han er nu ansat ved Nordnet med ansvar for både presse og PR.

I Sverige kommer man således til at vente med at få alle stolene besat i kommunikationsafdelingen. Som ny pressechef er ansat Fredrik Henriksson, som kommer fra tøjvirksomheden Indiska. Han tiltræder dog først i begyndelsen af marts næsten samtidig med den nye kommunikationsdirektør.

Indtil da vil det være den erfarne norske pressechef Knut Morten Johansen, som SAS bliver nødt til at trække på, når der er brug for faglig tyngde omkring presse og kommunikation.

Ansatte vil udfordres
Hos SAS mener man ikke, at der ligger særlige årsager bag de mange opsigelser i selskabets kommunikationsafdelinger.

“SAS har mange dygtige ledere og medarbejdere, som er attraktive på det eksterne arbejdsmarked, ikke mindst i kommunikationsafdelingen. Det er et regulært sammentræf, at ledere inden for presse og kommunikation har fået tilbudt spændende og mere ansvarsfyldte roller uden for SAS og har valgt at takke ja til dem,“ siger koncernpersonaledirektør i SAS, Carina Malmgren Heander, til CHECK-IN.dk.

Netop SAS har været kendt for at være en virksomhed, hvor mange medarbejdere gennem tiden har kunnet fejre 25 og 40 års jubilæer. Men sådan er det ikke længere, og tilsyneladende slet ikke blandt selskabets ansatte, der beskæftiger sig med presse og kommunikation.

“Det er min erfaring, at nutidens generation er mere bevægelig på arbejdsmarkedet og ivrige efter konstant at blive udfordret med nye opgaver. Det gælder hos os, ligesåvel som hos andre virksomheder,“ understreger Carina Malmgren Heander, der snart har været ansat i SAS i 13 måneder.

Koncernpersonaledirektøren bemærker samtidig, at SAS er en virksomhed, der fylder meget i offentligheden, hvorfor der kræves en konstant tilgængelighed til presse- og kommunikationsafdelingen.