Pilot fra ”Miraklet på Hudson-floden” til Danmark

Til foråret er det muligt at opleve Jeff Skiles ved foredrag og interview i København. Han var andenpilot ved den mirakuløse nødlanding på Hudson-floden i New York i 2009.

Den 15. januar 2009 blev en flok gæs suget ind i motorerne på et Airbus A320-fly fra US Airways få minutter efter starten fra La Guardia-lufthavnen i New York. Begge motorer satte ud i en højde af 860 meter over Manhattan og kaptajn Chesley “Sully” Sullenberger og andenpilot Jeff Skiles måtte tage en hurtig beslutning og nødlande på Hudsonfloden midt imellem New York og New Jersey.

Det gik heldigvis godt, og alle 150 passagerer og fem besætningsmedlemmer om bord på flyet overlevede. Begivenheden blev fanget på videokameraer, og hele verden kunne efterfølgende opleve den dramatiske nødlanding midt på floden og redningen af passagererne fra flyets vinger i det, der blev døbt ”Miraklet på Hudson-floden”.

Nødlandingen gjorde Chesley “Sully” Sullenberger verdensberømt, og der blev siden lavet en Hollywoodfilm om nødlandingen og efterspillet med Tom Hanks i hovedrollen som kaptajn Sullenberger.

Foredrag i april
Andenpilot Jeff Skiles har der været knapt så meget opmærksomhed om, selv om han også spillede en afgørende rolle, for den vellykkede nødlanding. Men næste år er der mulighed for at møde Jeff Skiles i Danmark og høre ham fortælle om oplevelserne i cockpittet om bord på US Airways 1549, og hvad han har lært af begivenheden.

Jeff Skiles kommer til Danmark i foråret 2019 og holder et foredrag med titlen ”Lessons from the Miracle on the Hudson”. Foredraget fokuserer på selve hændelsesforløbet, samt på hvordan de mange timers træning igennem flere år kommer til sin ret, når det virkelig gælder. Derudover bliver der også lagt vægt på teamwork, optimale beslutningsprocesser i en presset situation, kommunikation og flysikkerhed i fremtiden

Foredraget foregår den 17. april 2019 på Comwell Conference Center i København om eftermiddagen. Samme sted er der om aftenen mulighed for at opleve Jeff Skiles igen, når journalist Martin Breum interviewer ham, ligesom publikum i salen har mulighed for at stille spørgsmål til den erfarne pilot.

Jeff Skiles har over 23.000 flyvetimer bag sig og er fortsat aktiv pilot. Han flyver i dag Boeing 787-8 Boeing 787-9 for United Airlines på selskabets transatlantiske ruter fra Chicago.

 

Relaterede artikler:

‘Miraklet på Hudson’-fly hitter på museum

Blandede anmeldelser af “Miraklet på Hudsonfloden”

Sidste Cactus-flyvning sluttede i Philadephia