Donghai Airlines Boeing 737-800. Foto: Wikimedia Commons

Pilot og kabinemedarbejder i knytnævekamp

Pilot og kabinemedarbejder kom i voldsomt slagsmål under indenrigsflyvning i Kina. Både flyselskabet og de involverede medarbejdere er blevet straffet.

Slagsmål mellem besætningsmedlemmer på fly hører – heldigvis – til sjældenheder i luftfartsbranchen, men for et kinesisk flyselskab har en knytnævekamp mellem en pilot og en kabinemedarbejder fået alvorlige konsekvenser.

Kinas civile luftfartsmyndigheder (CAAC) har forbudt flyselskabet Donghai Airlines at ansøge om nye ruter eller tilføje flyvninger eller kapacitet til sine eksisterende ruter i en ikke nærmere bestemt periode. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Sanktionen kommer, efter at der kom detaljer frem om en knytnævekamp mellem de to besætningsmedlemmer under en indenrigsflyvning i februar.

Pilot og kabinemedarbejder også straffet
Luftfartsmyndighederne siger, at man ikke har nogen tolerance over for potentielle sikkerhedsrisici under flyvninger, og derfor er straffen nødvendig.

Piloten og kabinemedarbejderen er også blevet straffet for episoden. Piloten har fået sin licens inddraget, og kabinemedarbejderen har fået forbud mod at flyve. Andre medlemmer af besætningen har ifølge medierapporter også fået forbud mod at flyve som følge af deres involvering i skænderiet.

De kinesiske myndigheder har ikke givet detaljer om episoden, men nyheden om det usædvanlige slagsmål i luften er de seneste uger blevet delt på sociale medier. Episoden fandt sted på en flyvning den 20. februar fra byen Nantong på den kinesiske østkyst til Xi’an i det centrale Kina på rutenummer DZ6297.

Brækket arm og mistet tand
Omkring 50 minutter før landingen i Xi’an besluttede piloten at benytte toilettet på første klasse. Mens piloten var på toilettet, bankede en passager på første klasse på døren for at anmode om adgang til toilettet, men piloten bad vedkommende om at vende tilbage til sit sæde og vente.

Da piloten kom ud fra toilettet og så, at passageren ikke var vendt tilbage til sit sæde, men i stedet ventede uden for døren, blev piloten rasende. Han råbte til kabinemedarbejderen og sagde, at han ikke gjorde sit job, og at han havde bragt flysikkerheden i fare.

Det udviklede sig til et skænderi og førte til fysisk vold, hvor begge mænd fik skader. Kabinemedarbejderen brækkede angiveligt en arm, mens piloten mistede en tand. Ifølge passagerer om bord var det piloten, der var årsag til slagsmålet, men flyselskabet har ikke kommenteret på dette.

 

Relaterede artikler:

Piloter i slagsmål i cockpittet

USA skærper kursen over for urolige flypassager

F16-fly ledsagede KLM-fly med urolig passager