Planer om nyt lufthavnshotel i København

Københavns Lufthavn vil bygge et nyt lufthavnshotel, der skal være nabo til det nuværende Hilton-hotel.

(LAS VEGAS) København har udsigt til et nyt lufthavnshotel indenfor relativt få år. Det er konsekvensen af Københavns Lufthavns udbygningsplaner som en del af vækststrategien. Det afslører lufthavnens administrerende direktør Thomas Woldbye i et interview med CHECK-IN.dk under den globale rutekonference World Routes i Las Vegas.

CPH Airport City er et af delelementerne i den World Class Hub-strategi, som blev lanceret den 1. marts sidste år. Indtil videre har man dog ikke set så meget til den del af strategien, da det ikke er gået så hurtigt som på andre områder.

“Vi kigger lige nu på opførelse af endnu et hotel i lufthavnen,“ fortæller administrerende direktør Thomas Woldbye fra Københavns Lufthavn. “Vi er ikke dramatisk langt i processen, men vi har udarbejdet en business case og forbereder nu en udbudsproces, hvor relevante hoteloperatører vil blive indbudt.“

Han ønsker dog ikke at afsløre detaljerne på nuværende tidspunkt, men det ligger dog fast, at placeringen bliver ved siden af det nuværende Hilton Copenhagen Airport Hotel. Hotellet ejes af lufthavnen men drives af Hilton International på en managementaftale, der udløber ved udgangen af 2021.

Hilton Copenhagen Airport Hotel er kendt for at have en relativ høj belægningsprocent, der overstiger niveauet fra midtbyens hoteller. Alene i juni måned i år var der 13 dage, hvor hotellet måtte melde totalt udsolgt, hvilket understreger behovet for flere hotelværelser i lufthavnen.

“Vi har generelt en høj belægningsprocent på Hilton. Men vi kigger nu på muligheden for at opføre et hotel i en anden priskategori. Der vil formentlig blive tale om et trestjernet hotel, hvor Hilton i dag har fem stjerner. Placeringen bliver enten til højre eller venstre for Hilton, men det har vi endnu ikke lagt os helt fast på,“ siger Thomas Woldbye.

Mere end flytrafik
CPH Airport City handler om at skabe øgede indtægter til Københavns Lufthavn og dermed bidrage til lufthavnens kommercielle succes. Derfor er det vigtigt for lufthavnens ledelse at signalere, at strategien World Class Hub ikke alene handler om, hvad der sker ude på lufthavnens baner. Et hub er nemlig mere end flytrafik set i Thomas Woldbyes optik.

“Et hub handler ikke kun om landingsbaner. Vores drift omfatter shopping, mødelokaler, hotel og meget andet, hvor vi samler alle aktiviteter under én hat og realiserer de mulige synergier,“ forklarer Thomas Woldbye om baggrunden for, at Københavns Lufhavn ønsker at gennemføre projektet “Hotel 2“ som en del af CPH Airport City.

Placeringen af det nye hotel tæt ved Metro-stationen og terminalerne er afgørende for at skabe en succes. Derfor kan det på sigt blive vanskeligt at etablere flere hoteller på samme område.

“Terminalnært er der ikke plads til flere. Planforholdene betyder, at der ikke umiddelbart er plads til at slå for meget ud med armene. I stedet vil vi etablere egentlige komptetenceklynger i lufthavnsområdet,“ forklarer lufthavnsdirektøren.

Et eksempel på en virksomhed, der netop har etableret sig i lufthavnen og som kan danne grundlag for en kompetenceklynge er GDS-distributionsselskabet Amadeus. Selskabet har netop overtaget 20 medarbejdere fra SAS, der er flyttet ind i SAS-Huset på Lufthavnsboulevarden.