Airbus A321-200neo fra PLAY. (Foto: © Thorbjørn Brunander Sund | Danish Aviation Photo)

Play med fortsat høj belægning og passagervækst

April er et overstået kapitel, og Play har opgjort trafiktallet for årets fjerde måned. Det afslører, at der var en god udvikling i både belægningsgraden samt antallet af rejsende på selskabets fly.

Det ser ud til, at udviklingen går i den rigtige retning for Play. I alt har 102.499 passagerer fløjet med selskabet i løbet af april, hvilket repræsenterer en stigning på 18,2 procent i forhold til måneden før, da 86.661 rejsende fløj med det islandske flyselskab i den tredje måned i år.

Derudover er tallet for april 179,5 procent bedre end samme måned sidste, hvor antallet var 36.669 passagerer.

I den sammenhæng skal man dog huske på, at COVID-19-pandemien fortsat var en barriere for et år siden, hvor genopretningen i branchen ikke var kommet nær så langt, ligesom Play heller ikke havde været i luften så længe i og med, at selskabet først igangsatte driften den 24. juni 2021.

Høj belægningsgrad
Play fik en belægningsgrad på 80,8 procent i april. Sammenlignet med samme måned i 2022 er den blevet forbedret med 8,4 procentpoint, da flyselskabet på daværende tidspunkt opnåede en belægning på 72,4 procent.

Ruterne til og fra London og Barcelona opnåede desuden en belægningsgrad på 90 procent i løbet af april, fortæller Play.

Selskabet oplyser desuden, at 33,5 procent af det samlede antal passagerer, der fløj med Play i april, rejste fra Island, mens 31 procent tog til hjemmemarkedet. De resterende 35,5 procent var transferpassagerer.

Play havde derudover en punktlighed på 85,3 procent. Det kaldes også on-time performance, som dækker over, at et fly ankommer inden for et kvarter af den tid, som det er opgjort til i tidstabellen, og dermed betragtes det som værende ankommet til tiden.

Foråret kan være udfordrende
Ifølge Play har april også budt på et stærkt salg og flere bookinger end i samme måned sidste år, og selskabet oplever at dets yield – den gennemsnitlige billetindtægt – øges, og det samme gør indtægterne fra salg af tillægsydelser.

”Vores omsætning stiger, og det gælder særligt vores salg af tillægsydelser, der er blevet øget med mere end 25 procent per passager i løbet af de seneste måneder. Vores bookingindgang er meget stærk, og vi har netop afsluttet første kvartal med en positiv pengestrøm, hvilket tydeligt illustrer den stærke kommercielle fremgang, som vi oplever,” udtaler koncernchef Birgir Jónsson fra Play.

Han erklærer sig dog ”ret tilfreds” med resultaterne fra den forgangne måned.

”For et hurtigt voksende flyselskab er foråret en udfordrende periode, da vi øger vores operation betydeligt forud for sommeren ved at sætte fire nye fly i drift og tilføje nye destinationer til vores netværk, men nye destinationer kan ikke udnyttes optimalt i starten, da de i de første par uger har en ubalance, hvor flere passagerer eksempelvis rejser til end fra.”

Det islandske flyselskab har desuden flere nyheder på vej i vintertrafikprogrammet, der skal understøtte udviklingen i forretningen. Det drejer sig om eftermiddagsafgange til København og London, helårsflyvninger til Lissabon, en forlængelse af flyvningerne til Athen frem til januar næste år, større kapacitet til Tenerife og Alicante samt at Fuerteventura og Verona bliver føjet til rutekortet.


Relaterede artikler:

Forventede underskud hos både Play og Icelandair

Play mere end tredoblede passagertallet

Play-chef: Vil være så store som markedet tillader