Airbus A321neo fra PLAY ved start fra Københavns Lufthavn. (Foto: © Thorbjørn Brunander Sund | Danish Aviation Photo)

Play mere end tredoblede passagertallet

I marts fløj 86.661 passagerer med islandske Play, og forsalget lover godt for den kommende sommer, hvor der blandt 13 nye destinationer også er to danske.

I slutningen af februar kunne Play markere, at passager nummer en million havde rejst med selskabet siden starten i juni 2021. Væksten fortsætter for det islandske lavprisflyselskab, der i marts transporterede 86.661 passagerer, hvilket næsten var mere end en tredobling i forhold til marts sidste år, hvor 23.700 passagerer var ombord i de røde Airbus-fly.

Belægningen landede i marts på 80,6 procent, og samlet set solgte Play 78,4 procent af den udbudte kapacitet i årets første tre måneder og med 212.408 passagerer, der havde købt billet.

Selskabets trafikrapport viser også, at 35 procent af passagererne i marts var såkaldte via-passagerer, der rejste via den internationale Keflavik-lufthavn på flyvninger mellem Europa og Nordamerika og vice versa. I marts var der 26 procent af passagerene, der rejste på lokalruter fra Island, mens 39 procent rejste med selskabet til vulkanøen i Nordatlanten.

Vigtigt andet og tredje kvartal
Ved sommertrafikprogrammets ikrafttræden i slutningen af marts har Play taget hul på årets sommersæson, som der er store forventninger til. Det er nemlig i andet og tredje kvartal, at selskabet skal bevise, at det er muligt at tjene penge på netværksmodellen.

I forhold til sommeren 2022 har Play yderligere fire fly til rådighed, og det er første år, hvor netværksmodellen for alvor skal stå sin prøve med fem destinationer i Nordamerika og lidt flere end 30 i Europa.

Play melder da og også om et forslag, der er “betydeligt bedre” end på samme tidspunkt sidste år.

Fra juni til oktober fløj Play sidste år i gennemsnit 100.000 passagerer om måneden, og dette tal ventes at blive øget betydeligt med den ekstra kapacitet til rådighed.

To nye danske destinationer
Med 13 nye destinationer, fire helt nye fly og yderligere 200 ansatte, ser koncernchef Birgir Jónsson frem til de kommende måneder.

“Markedet modtager os med åbne arme, hvilket tydeligt fremgår af, at vi ser vores gennemsnitlige omsætning vokse, selvom vi næsten fordobler vores kapacitet. Derudover ser vi rekordsalg måned efter måned, hvilket resulterer i en god likviditet efter at være kommet ud af  dette traditionelt udfordrende første kvartal,” lyder det fra koncernchefen.

Blandt de 13 nye destinationer i Plays rutenetværk i 2023 er både Billund og Aalborg, mens en tidligere annonceret rute til Aarhus blev opgivet, da kapaciteten blev prioriteret til nyligt vundne start- og landingstilladelser i Amsterdam-Schiphol.

 

Relaterede artikler:

Play-chef: Vil være så store som markedet tillader

Play: Rekordsalg i januar

800.000 passagerer med Play i 2022