Portugisiske fly til strandede Norwegian-passagerer

Søndag måtte Norwegian hidkalde hjælp fra to portugisiske flyselskaber for at kunne gennemføre langdistanceflyvninger fra London og Oslo.

Det voldsomme vintervejr på den amerikanske østkyst har også ramt Norwegian. Det norske lavprisflyselskab har haft et Boeing 787-8 Dreamliner-fly stående i New York´s J.F. Kennedy Lufthavn i halvandet døgn uden at kunne komme afsted.

Samtlige ventede passagerer, der kunne fylde to hele fly på at komme tilbage til Europa.

Derfor tilkaldte Norwegian søndag eftermiddag et Airbus A330-300 fly fra portugisiske HiFly. Flyet blev færget op fra Lissabon til London-Gatwick, hvorfra det gik på vingerne med en halv times forsinkelse kl. 18:44 med kurs mod New York-JFK.

Samtidig var der blevet sendt bud efter et Boeing 777-200 fra euroAtlantic Airways. Dette fly ankom søndag aften til Oslo, og gennemførte mandag flyvningen fra Oslo til Bangkok som rutenummer DY7201.

Transportere strandede passagerer hjem
Hos Norwegian bekræfter man, at det atter har været nødvendigt at leje kapacitet ind hos de to portugisiske flyselskaber, der mange gange har fløjet på vegne af Norwegian.

“Det var primært for, at få strandede passagerer hjem og for at hente ind på følgeforsinkelserne. De to fly vil også være i drift for os i dag,“ siger Norwegians kommunikationschef Lasse Sandaker-Nielsen til CHECK-IN.dk.

Passagererne på de to indlejede fly må dog belave sig på, at det er et andet produkt end Dreamlineren, som bliver tilbudt.

De to fly, der blev benyttet, er henholdsvis CS-TFM, der er Boeing 777-flyet med plads til 323 passagerer fordelt med 30 på Business Class og 293 på Economy class. I dette fly IFE-systemet begrænset til at indeholde fire film, tre sæbeoperaer og 12 musikkanaler.

Airbus A330-flyet fra HiFly er i øjeblikket indrettet i en all-Economy version med plads til 383 passagerer. Flyet er udstyret med et Matsushita IFE-system.

Norwegian sædvanlige Boeing 787-8 Dreamliner fly har plads til 291 passagerer fordelt med 259 på Economy Class og 32 på Premium Class. Flyet er et moderne IFE-system med et utal af film, tv-show og musikkanaler.