Primera Air Boeing 737. (Foto: Morten Lund Tiirikainen)

Primera Air vil flyve charter til Caribien

Med Boeing 737-fly vil Primera Air i det kommende vintertrafikprogram gennemføre charterflyvninger til Den Dominikanske Republik og Cuba.

Det dansk-lettiske flyselskab Primera Air, der har islandske ejere, tager i den kommende vintersæson hul på charterflyvninger til Den Dominikanske Republik og Cuba, selvom selskabet ikke har langdistancefly til rådighed.

I stedet vil Primera Air benytte sig af selskabets Boeing 737-800 mellemdistancefly på de planlagte charterflyvninger, der udgår fra Keflavik International Airport ved Reykjavik. Der er indtil videre planlagt fire flyvninger til Puerto Plata i Den Dominikanske Republik samt to flyvninger til Varadero på Cuba.

Med en afstand på over 6.000 kilometer fra Island til Caribien, bliver det nødvendigt med en teknisk mellemlanding undervejs for at få fyldt mere brændstof på flyet. Her har Primera Air valgt Halifax i provinsen Nova Scotia i det sydøstlige Canada som mellemstation.

Første hop på den lange tur bliver således en 3.315 kilometer lang flyvning (svarer til en flyvning fra Hamborg til Gran Canaria, red.) fra Keflavik til Halifax, og derfra en flyvning på 2.869 kilometer fra Halifax til Puerto Plata. Til Varadero er der omkring 150 kilometers længere flyvning. Dermed er der lagt op til en samlet rejsetid på lidt mere end 10 timer, hvoraf der er afsat en time til det tekniske stop i Canada.

Til Maldiverne i mellemdistancefly
Det er ikke første gang, at man ser rejsearrangører benytte charterfly til destinationer, der ligger så langt væk, at der normalt kun er langdistancefly til rådighed.

Således annoncerede Primo Tours i begyndelsen af 2015, at selskabet ville tilbyde charterflyvninger fra Billund til Villa Airport Maamigli på Maldiverne.

Her blev der første sæson benyttet et Boeing 737-700 fly fra Jet Time, hvor den samlede rejsetid var på 11 timer og 30 minutter med en teknisk mellemlanding i Dubai. Året efter blev flyvningerne overtaget af Danish Air Transport med Airbus A320-fly, og her blev der foretaget tekniske mellemlandinger i Varna (Bulgarien) og Muscat (Oman) på vej til Gan International Airport.

I dag tilbyder Primo Tours ikke længere Maldiverne.

 

Relaterede artikler:

Primera bestiller 16 nye Boeing-fly til atlantruter

Primera Air fortsætter ekspansion

Primera Air lancerer ny hjemmeside og nye produkter

Primera Air udvider rute-tilbud

Direkte charterfly fra Billund til Maldiverne