Primo Tours: Vi skal ikke være større

Efter overtagelsen af Århus Charter vil Primo Tours samlet komme op på 60.000 gæster i 2014. Der er dog ingen vækstplaner, for virksomheden skal ikke være større.

Selvom Primo Tours i går overtog Århus Charter, er der ingen planer om at skabe en ny chartergigant. I stedet skal kræfterne bruges på at skabe endnu bedre produkter for de omkring 60.000 årlige gæster.

Det slår administrerende direktør Bjarke Hansen fast ovenpå offentliggørelsen af købet af den aarhusianske konkurrent.

“Virksomheden skal ikke være volumenmæssigt større. I dag har vi en overskuelig størrelse for alle, der er involveret i det,“ understreger Bjarke Hansen i en samtale med CHECK-IN.dk.

I 2014 forventer Primo Tours at sende samlet 27.000 gæster på ferie, mens Århus Charter har lidt flere end 32.000 rejsende, hvilket samlet bliver i nærheden af 60.000 chartergæster i år.

De to rejsearrangører komplementer hinanden såvel geografisk som produktmæssigt.

“Århus Charter står stærkt i Østjylland, men vi har en stærk position i Syd- og Vestjylland. Begge vores virksomheder har gæsten i centrum med visioner og værdier, der ligger ganske tæt på hinanden,“ fortæller Bjarke Hansen.

At det er et godt mix understreges også af det forhold, at de to rejsearrangører i dag samlet har 16 rejsemål, hvoraf blot ét findes hos begge selskaber. De øvrige 15 destinationer komplementer hinanden på fremragende vis.

Selvstændige varemærker
Primo Tours og Århus Charter fortsætter som selvstændige varemærker, men det bliver alligevel muligt at sælge hinandens produkter.

“Fra på mandag vil Århus Charter begynde at sælge vores rejser til Maldiverne. På denne destination vil vi have guider fra begge selskaber. Det kan i nogle tilfælde være en anelse dyrere, men kunderne skal serviceres forskelligt. Det er helt bevidst, og det er vigtigt for os alle, at det kan fortsætte,“ forklarer Primo Tours-direktøren.

Han afslører også, at drøftelserne mellem de to rejsearrangører oprindeligt startede som et samarbejde på strategisk plan. Men de to søstre bag Århus Charter fandt, at kemien passede, hvorfor de besluttede sig for at afhænde virksomheden til Primo Tours, så den også i fremtiden kunne fortsætte på danske hænder.

Samtidig fandt parterne ud af, at de kan lære noget af hinanden.

“Primo Tours har nogle teknologiske muligheder, som kan blive til gavn for Århus Charter, ligesom Århus Charter har en mangeårig viden om god service, og hvordan man behandler gæsterne godt. Her er der måske noget, som vi kan lære,“ understreger administrerende direktør Bjarke Hansen fra Primo Tours A/S.

Værdien af transaktionen ønsker Bjarke Hansen ikke at oplyse noget om. Heller ikke, hvordan transaktionen er finansieret. I stedet ønsker han at fokusere på, hvad han kalder det rigtige mix.

“Vi passer rigtig godt til hinanden. To plus to giver mere end fire i dette samarbejde.“