Priskrig på rejser til Asien

Der er i dette efterår udbrudt priskrig på rejser til Asien. SAS og Emirates udbyder begge lavpriser til Shanghai, mens Lufthansa har valgt prisnedsættelser på op til 60 % på en række af selskabets interkontinentale destinationer.

Torsdag den 1. marts 2012 vender SAS tilbage på ruten fra København til Shanghai med fem ugentlige afgange.

For at sætte skub i salget har SAS i øjeblikket lavpristilbud til Shanghai. Prisen for en returbillet er på blot 4.499 kroner fra København.

Men denne lavpris er allerede overtrumfet af det fremadstormende Dubai-selskab Emirates, der etablerede sig i København den 1. august i år.

Emirates tilbyder en returbillet fra København via Dubai til Shanghai for kun 3.510 kroner, hvilket er 989 kroner billigere end SAS. Til gengæld indebærer SAS-billetten en nonstop-flyvning på 10 timer og 10 minutter, mensEmirates beregner en rejsetid på 18 timer og 5 minutter via Dubai.

Lufthansa vil ind i kampen

Mens Emirates forsøger at overtrumfe SAS på det hjemlige marked, blander Lufthansa sig nu i priskampen.

Det er især på flyruterne til Asien, at Lufthansa forsøger at afvise konkurrencen fra Emirates. Således tilbyder Emirates en returrejse til Beijing for 3.505 kroner, mens Lufthansa har valgt at gå ned på 2.995 kroner. Altså en prisforskel på 510 kroner og en rejsetid, der er fem timer kortere via de to tyske hubs.

Til Dubai, der er hovedbase for Emirates, vil det mellemøstlige selskab have 3.585 kroner for en returbillet fra København på en non-stop forbindelse. Lufthansa tilbyder rejsen via Frankfurt eller München for kun 2.999 kroner.

Vil være billigst

Og sådan kan man blive ved, hvad enten destinationen hedder Hong Kong, Singapore eller Tokyo. Lufthansa vil være – og er billigst i forhold til Emirates.

Hertil skal dog siges, at Emirates-tilbuddet er gældende med afrejse indtil 15. december, mens Lufthansa har afrejse i januar og februar og returrejse inden udgangen af maj måned næste år.

Seneste frist for at bestille kampagnepriserne hosLufthansa er den 18. oktober, mensEmirates giver kunderne en frist frem til den 31. oktober.

Den øjeblikkelige priskrig er affødt af den kommende lavsæson fra 1. november til 31. marts, men også at flere luftfartsselskaber har meddelt, at “prebookings“ for fjerde kvartal 2011 ligger op til 20 % under sædvanligt niveau. Derfor skal salget stimuleres gennem lavpriskampagner.

Derfor kan de interkontinentale flybilletter i de kommende måneder nå tilbage på et prisniveau fra 2009, hvor det aldrig nogensinde havde været billigere at flyve oversøisk.