Provinsen ikke glemt i Singapore-samarbejde

SAS’ indenrigsruter fra København er ikke blevet glemt i selskabets codeshare-samarbejde med Singapore Airlines.

Da SAS og Singapore Airlines i mandags offentliggjorde et codeshare-samarbejde på 19 SAS-ruter og fem Singapore Airlines-ruter, lagde den opmærksomme læser formentlig mærke til, at tre ruter manglede.

14 af ruterne var nogle af de vigtigste feederruter fra Norge, Sverige, Finland Polen, Tyskland og Baltikum ind til København. Byer som Stavanger, Hamburg, Gøteborg, Turku, Wroclaw og Palanga. Ruter, som er en væsentlig forudsætning for København som SAS’ primære hub. Og SQ-rutenumrene på de flyvninger kommer til at være en god hjælp for Singapore Airlines-flyvningerne fra København.

Men tre af SAS’ suverænt vigtigste feederruter ind til København manglede på oversigten. Det er naturligvis de danske indenrigsruter fra Aalborg, Aarhus og Billund. Men det bliver der meget snart lavet om på.

”De er på vej inden for få dage,” understreger Simon Pauck Hansen, VP for Partners og Intercontinental Networks i SAS.

De nye codeshareaftaler er et resultat af det joint venture, som de to selskaber søsatte i februar i år. Indtil i mandags havde SAS og Singapore kun codeshare-samarbejde på tre SAS-ruter fra København til Oslo, Stockholm og Helsinki.

Fire daglige flyvninger
De 14 codeshare-ruter fra København er til Aalesund, Bergen, Berlin Tegel, Gadansk, Gøteborg, Hamburg, Palanga, Poznan, Stavanger, Trondheim, Turku, Vilnius, Warszawa og Wroclaw, der alle forsynes med SQ-rutenumre. Hertil kommer fem SAS-ruter fra London Heathrow er til København, Oslo, Stockholm, Stavanger og Gøteborg. Singapore Airlines har fire daglige flyvninger mellem Singapore og London Heathrow. Tre med Airbus A380 og en med en kombination af Airbus A380 og Boeing 777.

Der bliver også sat SK-rutenumre på en række Singapore Airlines-flyvninger fra Singapore. I dag gælder det kun for Singapore – København og Singapore – København. Men fremover vil ruterne fra Singapore til de fem australske byer Sydney, Perth, Melbourne, Auckland og Brisbane også være forsynet med SAS’ rutenumre.