(Foto: PR)

Qatar Airways køber 10 procent af Oneworld-selskab

Qatar Airways har indgået en aftale med sydamerikanske LATAM Airlines om at købe op til 10 procent af aktierne gennem en kapitalforhøjelse til 4, 1mia. kroner.

Det er ikke alene flyhandler, der bliver annonceret i forbindelse med Farnborough Air Show, der afholdes i disse dage i Storbritannien. Således har Qatar Airways og LATAM Airlines Group offentliggjort en handel, hvor Qatar Airways investerer i den sydamerikanske luftfartskoncern.

Parterne har aftalt, at Qatar Airways køber op til 10 procent af aktierne gennem en kapitalforhøjelse, hvor der udstedes nye aktier til en værdi af 613 mio. dollars, eller godt 4,1 mia. danske kroner. Handelen blev præsenteret tirsdag af de to flyselskabers koncernchefer, henholdsvis Akbar Al Baker fra Qatar Airways samt Enrique Cueto fra LATAM Airlines Group. Det er hensigten, at transaktionen skal være afsluttet den 2. september i år.

“LATAM repræsenterer en spændende mulighed for at investere og yderligere styrke udviklingen af vores langvarige samarbejde. Som det førende flyselskab i Latinamerika, og et vigtigt medlem af Oneworld, giver denne investering potentielle muligheder for Qatar Airways´ globale netværk sammen med vores succesfulde investering i IAG,” siger koncernchef Akbar Al Baker fra Qatar Airways i en pressemeddelelse.

Største luftfartskoncern i Sydamerika
LATAM Airlines er blevet til i 2012 gennem en fusion af chilenske LAN Airlines og brasilianske TAM Linhas Aereas. Koncernen ejer flyselskaber i Argentina, Brasilien, Chile, Colombia, Ecuador, El Salvador, Mexico, Paraguay, Peru samt Uruguay, og LATAM er således den største luftfartskoncern i Sydamerika. Samlet rejste 67,8 mio. passagerer med LATAM Airlines i 2015.

Selskabet tilbyder ruteflyvning til 138 destinationer i 25 lande, mens fragtflyvningerne omfatter 140 destinationer i 129 lande. Samlet råder LATAM over 324 fly og beskæftiger omkring 50.000 ansatte.

“Vi er stolte over at præsentere Qatar Airways som ny aktionær i LATAM, der bekræfter vores relation som eksisterende medlemmer i Oneworld-alliancen. Investeringen anerkender LATAM´s resultater og støtter vores projekt for fremtiden. Udover at styrke vores finansielle position, giver det os mulighed for at udvikle nye flyforbindelser til Asien og Mellemøsten samt andre potentielle samarbejdsområder.

Qatar Airways ejer i dag 15 procent af aktierne i International Airlines Group, der er moderselskab for British Airways, Aer Lingus, Iberia og Vueling. Med LATAM-transaktionen har Qatar-selskabet foretaget strategiske investeringer i førende luftfartskoncerner i Sydamerika og Europa.

 

Relaterede artikler:

Qatar Airways tager endnu en bid af IAG

Sydamerikas største flyselskab skifter navn

Qatar Airways allianceklar på rekordtid

Latinamerikas største luftfartsselskab i støbeskeen