En Boeing 777-300ER fra Qatar Airways. (Foto: © Thorbjørn Brunander Sund, Danish Aviation Photo)

Qatar Airways lancerer otte nye destinationer i 2020

I løbet af i år vil Qatar Airways åbne otte nye ruter fra basen i Doha, hvilket bringer selskabets samlede antal destinationer op på 177.

Qatar Airways fortsætter med et ekspandere i hele verden i indeværende år.

På førstedagen under det igangværende Kuwait Aviation Show løftede det mellemøstlige flyselskab sløret for, at det lancerer otte nye destinationer frem til midten af november.

De nye destinationer fra basen i Hamad International Airport i Doha tæller Nur-Sultan og Almaty i Kasakhstan, Cebu i Filippinerne, Accra i Ghana, Trabzon i Tyrkiet, Luanda i Angola, Lyon i Frankrig samt Siem Reap i Cambodja. Det var oplagt at præsentere disse ved det store flyshow, lyder det fra Akbar Al Baker, der er koncernchef i Qatar Airways.

”Kuwait Aviation Show er den perfekte platform for os til at kickstarte det nye år og afsløre nogle af vores spændende planer for 2020,” siger han ved airshowet.

”Otte nye destinationer tilslutter sig vores netværk i år ud over de nyligt annoncerede destinationer, Santorini i Grækenland, Dubrovnik i Kroatien og Osaka i Japan. Med disse nye ruter udvides vores drift til 177 destinationer rundt om i verden, hvilket styrker vores position som et af ​​verdens mest forbundne flyselskaber. Dette sikrer, at vi kan fortsætte med at tilbyde vores passagerer flere muligheder og fleksibilitet, når de planlægger deres forretnings- og fritidsrejser.”

33 ugentlige flyvninger til nye destinationer
Ruten til Nur-Sultan åbner den 30. marts, og der bliver to ugentlige afgange. To dage senere er der første flyvning til Almaty, og der bliver i første omgang to ugentlig afgange. Fra den 25. maj bliver der fire ugentlige.

Fra den 8. april bliver der tre ugentlige afgange til Cebu, mens der vil være daglige flyvninger til Accra fra den 15. april. Tre ugentlige afgange til Trabzon fra den 20. maj, mens Lyon får besøg af et fly fra Qatar Airways fem gange om ugen fra den 23. juni.

Der bliver fire ugentlige flyvninger til Luanda fra den 14. oktober, mens der vil afgå fly fem gange om ugen til Siem Reap fra den 16. november.

Det prisvindende Qatar Airways var en af højdespringerne i Københavns Lufthavn i 2019. Det mellemøstlige flyselskab gik 26,7 procent frem fra 315.643 passagerer til 400.021 passagerer. Selskabet gik dermed forbi konkurrenten Emirates, der havde en tilbagegang på 9,0 procent. Et stort år i CPH for Qatar Airways, der indsatte mere kapacitet til den danske hovedstadslufthavn.

 

Relaterede artikler:

Qatar Airways lancerer to nye europæiske ruter

Qatar Airways indsætter ny flytype på CPH

Qatar Airways stormer frem i Københavns Lufthavn