En Airbus A320-200 fra Qatar Airways. Foto: © Thorbjørn Brunander Sund, Danish Aviation Photo

Qatar Airways lancerer to nye europæiske ruter

Dubrovnik og Santorini bliver nye destinationer i det kommende sommertrafikprogram fra Qatar Airways. Det mellemøstlige flyselskab øger desuden på skandinavisk rute.

Qatar Airways fortsætter med at udvide sit efterhånden store netværk af ruter rundt om i verden. Og nu kan flyselskabet tilbyde yderligere to destinationer i Europa.

Der er tale om nye destinationer ved Middelhavet – nærmere præcist Dubrovnik i Kroatien og Santorini i Grækenland. De to nye sommerruter fra Doha i Qatar åbner begge i første halvdel af 2020.

Ruten til Dubrovnik åbner den 20. april, og den lægger sig til flyselskabets eksisterende Kroatien-rute til Zagreb. I første omgang bliver der tre ugentlige afgange, mens selskabet vil øge til fem ugentlige afgange fra den 18. maj.

Qatar Airways er det første mellemøstlige flyselskab til at lancere en direkte rute til Santorini. I forvejen flyver selskabet til de græske destinationer Athen, Mykonos ogThessaloniki. Ruten til Santorini åbner den 20. maj 2020, og der bliver op til fire ugentlige afgange. Begge de nye destinationer vil blive betjent med en Airbus A320.

”Vi er glade for at meddele, at Santorini og Dubrovnik tilslutter sig vores globale netværk i 2020. Vi er forpligtet til at tilbyde vores passagerer så mange problemfrie direkte flyvninger som muligt. Med tilføjelsen af ​​disse nye ruter udvides vores netværk til 170 passagerdestinationer, hvilket yderligere konsoliderer vores position som et af ​​verdens mest forbundne flyselskaber,” siger Akbar Al Baker, koncernchef i Qatar Airways.

Øger til Oslo
I 2020 vil Qatar Airways desuden tilføje 66 ekstra ugentlige afgange på eksisterende ruter fra Doha til destinationer i hele verden. Flyselskabet oplyser, at det øger til flere europæiske destinationer – herunder til Oslo, hvor der øges til 14 ugentlige afgange fra de nuværende 10 afgange.

”Vi inviterer også alle passagerer til at nyde den ekstra kapacitet og fleksibilitet, der leveres af de 66 ekstra ugentlige frekvenser, som vi tilføjer til 20 eksisterende destinationer i vores netværk. Vi er dedikeret til at give vores kunder flere muligheder og fleksibilitet, når de planlægger deres forretnings- og fritidsrejser,” siger Akbar Al Baker.

Det øgede antal afgange på de eksisterende ruter sker som konsekvens af øget efterspørgsel. Qatar Airways har ydermere valgt at åbne en ny rute til Osaka i Japan i 2020, og endnu flere nye ruter er i støbeskeen, oplyser det mellemøstlige flyselskab.

 

Relaterede artikler:

Qatar Airways indsætter ny flytype på CPH

Qatar Airways øger på ny Skandinavien-rute

Qatar Airways øger med 40 procent til CPH