Boeing 787-8 Dreamliner fra Qatar Airways under landing i Københavns Lufthavn. (Foto: © Thorbjørn Brunander Sund | Danish Aviation Photo)

Qatar Airways øger fra Skandinavien

Qatar Airways skruer op for trafikken i løbet af 2023. Selskabet etablerer syv helt nye ruter, vender tilbage på 11 ruter og øger antallet af afgange fra både København, Stockholm og Oslo.

Qatar Airways er et af de flyselskaber, der under coronapandemien opretholdt betjeningen af Københavns Lufthavn og en lang række andre lufthavne.

Derfor står Doha-selskabet godt rustet til at styrke rutenetværket, hvilket tirsdag blev annonceret på åbningsdagen af den store rejseudstilling ITB Berlin 2023. Her kunne Qatar Airways’ koncernchef Akbar Al Baker løfte sløret for en række nye ruter, genoptagelse af tidligere betjente ruter samt øgning af frekvenserne på en lang række eksisterende ruter.

Hvad angår flere frekvenser er Skandinavien blevet begunstiget. Fra København til Doha øges i det kommende sommertrafikprogram fra fire til syv ugentlige afgange, og i vinteren 2023/24 bliver der hele 10 ugentlige afgange. Hertil kommer Finnairs daglige flyvninger på ruten i samarbejde med Qatar Airways, og dermed vil antallet være oppe på 17 i den kommende vinter.

Fra Stockholm vil Qatar Airways gå fra tre til fem ugentlige afgange i vinteren 2023/24 i tillæg til den daglige afgang, som Finnair gennemfører. Ruten fra Oslo bliver i det næste vintertrafikprogram opskaleret fra syv til 12 ugentlige afgange.

Helt nye ruter og genetablering af andre
Udover de mange ekstra frekvenser kan Qatar Airways også præsentere syv helt nye destinationer, som selskabet ikke har fløjet til tidligere.

Det drejer sig om Chittagong (Bangladesh), Juba (Sydsudan), Kinshasa (Demokratiske Republik Congo), Medan (Indonesien) og Trabzon (Tyrkiet). Herudover er der blevet plads til Lyon og Toulouse som de eneste nye europæiske destinationer.

Frankrig er også repræsenteret blandt de ruter, der bliver genoptaget efter coronapandemien, idet Qatar Airways atter vil flyve fra Doha til Nice. Herudover vender flere asiatiske destinationer tilbage, blandt andet Beijing, Osaka, Phnom Penh og Tokyo-Haneda.

Herudover vil selskabet atter flyve til Birmingham, Buenos Aires, Casablanca, Davao, Marrakech og Ras Al-Khaimah. Derimod er der ikke blevet genvalg til Gøteborg-ruten, der blev åbnet i december 2018 og som måtte lade livet under coronapandemien.

“Qatar Airways er dedikerede til at berige det globale samfund, som vi betjener. Som verdens bedste flyselskab er vi glade for at tilbyde flere måder at bringe verden sammen på, øge forbindelsen og bygge broer inden for rejseindustrien. Efterhånden som vi udvider vores flåde, netværk, partnerskaber og internationale tilstedeværelse ser vi frem til at arbejde sammen for at levere bæredygtig vækst og en overbevisende fremtid for industrien,” udtaler Akbar Al Baker i forbindelse med de nye ruter.

 

Relaterede artikler:

Qatar Airways lancerer to nye europæiske ruter

Qatar Airways starter ny rute til Gøteborg

Første Qatar Airways-rute til Baltikum