Qatar Airways: Vi er i dialog med IndiGo

Qatar Airways var i går nødsaget til at udsende en meddelelse om, at der ikke var hold i rygterne om forhandlinger med indiske SpiceJet. I stedet bekræftede Qatar-selskabet, at man var i fortsat dialog med IndiGo.

Rygterne har på det seneste villet vide, at Qatar Airways var i forhandlinger med det indiske flyselskab SpiceJet. Det fik tirsdag Qatar Airways til at udsende en pressemeddelelse, hvori man afkræftede de sejlivede rygter.

“Denne meddelelse er for at bekræfte, at Qatar Airways ikke er i forhandlinger om at overtage en aktiepost i SpiceJet. Der er ingen interesse fra selskabet i at indledte et partnerskab med det Gurgaon-baserede flyselskab,“ hed det i pressemeddelelsen.

Qatar-selskabet afviser også, at man skulle være i dialog om indgåelse af en interline-aftale med SpiceJet, og at forhandlingerne herom snart vil være afsluttet.

“Qatar Airways har ikke i øjeblikket nogen som helst interline-aftale med SpiceJet, hvilket er det mest grundlæggende aftalesæt mellem to flyselskaber, og Qatar Airways har ingen planer om fremadrettet at forsøge at opnå dette.“

Qatar Airways antyder, at rygterne er plantet i markedet for at påvirke børsværdien af det nødlidende SpiceJet.

Bekræfter dialog med IndiGo
Qatar Airways bekræfter i den samme pressemeddelelse, at det eneste indiske flyselskab, man er i dialog med, er IndiGo.

Koncernchef Akbar Al Baker fra Qatar Airways har flere gange sagt, at selskabet er klar til at investere i IndiGo, hvis muligheden byder sig, da det ifølge koncernchefen er det eneste veldrevne indiske flyselskab.

IndiGo er det største flyselskab i Indien med næsten 23 mio. passagerer i 2014. Selskabet råder over 97 fly af typen Airbus A320-200 og yderligere to er på vej.

I slutningen af 2012 og gennem hele 2013 afhændede IndiGo samlet ni af de ældste A320-fly. De blev overtaget af SAS og opereres nu fra basen i Københavns Lufthavn.