Doncaster Sheffiled Airport. (Foto: DSA | Facebook)

Regional lufthavn lukker efter Wizz Air-exit

Efter at Wizz Air har lukket basen i Doncaster Sheffield Airport, mener lufthavnens bestyrelse ikke, at der er et bæredygtigt økonomisk grundlag til at fortsætte. Lufthavnen lukker derfor.

Der var glæde i Doncaster Sheffield Airport, da Wizz Air i august 2020 annoncerede en ny base i den britiske lufthavn. Ved at stationere en Airbus A320-200 kunne der etableres syv nye ruter, udover de 10 ruter, som det ungarske lavprisflyselskab allerede betjente.

En satsning, der ville øge det årlige sædeudbud fra lufthavnen med 150.000 sæder og sikre 36 nye direkte jobs og 110 indirekte jobs som afledt effekt.

Men satsningen var tilsyneladende ikke rentabel for Wizz Air, der i juni i år valgte at lukke basen i Yorkshire-lufthavnen, der også er kendt som Robin Hood Airport.

Det har fået den konsekvens, at Peel Group, der købte lufthavnen i 1999, nu har besluttet, at lufthavnen skal lukke helt. I 2021, mens Wizz Air-basen var operativ, var der 309.512 årlige rejsende, og med TUI tilbage som eneste operatør, vurderer ejerne ikke, at det er ansvarligt at fortsætte.

Mangel på indtægter
Lufthavnens bestyrelse har netop vedtaget, at man vil begynde nedlukningen af aktiviteterne i den uge, der starter mandag den 31. oktober 2022.

Det meddeler bestyrelsesformand Robert Hough fra Peel Airports Group i en pressemeddelelse.

“Vi erkender, at dette vil komme som en stor skuffelse for mange. Det vanskelige problem er fortsat den grundlæggende og utilstrækkelige mangel på nuværende eller fremtidige indtægtsstrømme sammen med lufthavnens høje driftsomkostninger. Vores medarbejdere har altid været Doncater Sheffield Airports største aktiv, og vi er dem alle, tidligere og nuværende, taknemmelige for deres engagement og flid gennem årene. Den umiddelbare prioritet er fortsat at fortsætte et tæt samarbejde med dem i løbet af de næste par uger,”

Peel Group har forsøgt at få opbakning fra borgmestrene i South Yorkshire og Doncaster til at bidrage til at dække driftstabet frem til den 31. oktober 2023, men bestræbelserne er endt uden held.

Udover Doncaster Sheffield Airport er Peel Group også storaktionær i Liverpool John Lennon Airport. Her reducerede man i 2019 sin ejerandel fra 80 til 45 procent.

 

Relaterede artikler:

Nyt stort milliardunderskud hos Wizz Air

Wizz Air vil erobre Storbritannien med 50 fly

Wizz Air ønsker at placere 20 fly på Gatwick-base