Rejsebranchen uenige om julerejse-vaner

Danmarks Rejsebureau Forenings medlemmer mener, at danskerne rejser efter julestemning, mens Spies, der er Danmarks største rejsearrangør, mener at danskerene flygter fra julestressen.

Det er højsæson for pressemeddelelser fra rejsearrangører og flyselskaber, der vil fortælle danskerne, hvorfor og hvor mange, der rejser væk i julen.

Men der er tilsyneladende ikke enighed om, hvad der får danskerne til at tage på juleferie. Sådan er indtrykket, når man læser de seneste pressemeddelelser fra Danmarks Rejsebureau Forening samt Spies, der er Danmarks største rejsearrangør.

Danmarks Rejsebureau Forening har lavet en rundspørge blandt foreningens medlemmer, og resultatet af undersøgelsen viser, at danskerne på ingen måde vælger julen fra.

“Tendensen er, at jo mere jul og traditioner, desto bedre. Når gæsterne rejser i julen, er det til steder, der på en prik ligner det, vi forbinder med ægte julestemning med sne, kaneture, hyggelige kirker og masser af lys overalt,“ siger Lars Thykier, der er administrerende direktør i Danmarks Rejsebureau Forening.

DRF-direktøren mener sågar, at der er rift om rejserne til steder, der er særligt “julede“ eller har særlige juletraditioner.

Spies: Væk fra julestress
Den udlægning af danskernes rejsevaner køber man ikke hos Spies. Her mener man, at danskerne først og fremmest tager på juleferie i udlandet for at flygte fra julestressen og alle julens krav og pligter. Således svarer fem ud af 10 adspurgte i Spies´ Rejsepanel, hvor 12.268 danskere har svaret på spørgsmål om ferierejser i julen.

“Der bliver let skabt nogle høje krav og forventninger i forbindelse med julen. For mange kan en rejse være en mulighed for afslapning og hvile med de nære og kære. Men en rejse kan man skabe anderledes og fine minder, som varer langt ind i det nye år,“ mener Torben Andersen, der er kommunikationschef i Spies.

Ifølge Spies´ Rejsepanel skal juleting, juletraditioner og julegaver efterlades derhjemme. Halvdelen af de danskere, der rejser væk i julen, synes, at rejsen er en julegave i sig selv, og blot tre ud af 10 tager nogle få julegaver med på rejsen.

Hos Spies vil de fleste helst rejse til et varmt og solrigt land i julen, hvor især De Kanariske Øer, Thailand og Caribien lokker. Hos Danmarks Rejsebureau Forening er det rejser til midnatsmesse i Rom, der hitter, men også en kulturel rundrejse i Marokko, eller sol- og badeferie i Dubai og Thailand

Foto: Selvom Spies´ kunder flygter fra julestressen, bliver de alligevel konfronteret med julen i Thailand.